2017. május 6., szombat

LERÁNGATTÁK A LÉPCSŐN A 444 TUDÓSÍTÓJÁT, ÉS ELVETTÉK A TELEFONJÁT A FIDESZ KONZULTÁCIÓS FÓRUMÁN

444.HU
Szerző: 444
2017.05.05.


Csütörtök délután kollégánk, Halász Júlia videóriportot akart készíteni a Fidesz konzultácós országjárásának budapesti állomásáról. Ezt az eseménysorozatot múlt héten jelentették be, Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató azt mondta, 120-130 helyen tartanak nyilvános fórumokat országszerte a nemzeti konzultáción feltett kérdések témájában.

Csütörtökön Simicskó István honvédelmi és Varga Mihály gazdasági miniszter tartott fórumot a XI. kerületi Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban.

"Leültem az előadóteremben és vágóképeket készítettem, majd három fiatal férfi felszólított, hogy menjek el, mert regisztráció nélkül nem lehet forgatni. Kérésem ellenére nem mondták el, hogy kik ők, Ludányi Attila önkormányzati képviselő lépett oda, megígérte, hogy bemutatnak a szervezőnek Szabó Lászlónak" - írta le a helyzetet Júlia.

Szabó László az újbudai Fidesz tagja, az önkormányzat kabinetvezető-helyettese.

"Szabó elmondta, hogy nem forgathatok, de meghallgathatom a fórumot, ezért visszamentem a terembe és a második sorban leültem, felvételt a kamerámmal nem készítettem. Mivel a közönségből többen is fotóztak a mobiljukkal, ezért én is készítettem 3-4 fotót a telefonommal."

Varga Mihály beszéde után, a hallgatói kérdések közben Júliát telefonon keresték, ezért kiment a folyosóra.

"A kameraállványomat viszont bent hagytam a teremben, mert később vissza akartam térni. Szabó László követett a folyosóra, becsukta a terem ajtaját és fenyegetően megállt mögöttem. Mikor befejeztem a hívást, közölte, hogy nem mehetek vissza a fórumra. Elmondtam neki, hogy bent van az egyik eszközöm, de ekkor rámtámadt, kicsavarta a telefont a kezemből és agresszívan felszólított, hogy hagyjam el az épületet. Azzal gyanusított, hogy videofelvételeket készítettem a kamerámmal, ami nem volt igaz, ezért azonnal kértem, hogy rendőrség előtt tisztázzuk a helyzetet. Miután nem adta vissza a telefonomat és elkezdett lökdösni, hangosan segítségért kiáltottam" - írja Júlia. Ennek ellenére senki sem segített neki, sőt, a folyosón állók közül is többen rátámadtak..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.