2017. május 4., csütörtök

ROHAD A NARANCS

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2017.05.04.


De nagyon. Három hónap alatt félmillió szavazót veszteni, az nem babazsúr. Értsük meg, miért történt, hogy lássuk, mi fog történni.

Várható volt, hogy beindul a Fidesztábor mállása. Többször előrejeleztem, így aztán könnyen meg is tudom mondani, miért történt, hisz épp most igazolódnak vissza korábbi állításaim. Három dolog miatt apad a Narancsáradat. Először is: az utcai politika megmutatta erejét. A magyar, pláne ha Fidesznyik, szereti az erőt. Orbán ezt az érzést próbálja híveinek megadni, de tehetetlen, ha vele SZEMBEN mennek utcára akkora tömegek, amekkorákat Ő már nem tud megmozgatni. Visszanyal épp a fagyi, helyes. A Tömegek hatalmas voltának látványa, és a rengeteg fiatal arc azt mutatja meg: a jövő tényleg elkezdődött, de pont nem úgy, ahogy Orbán próbálja vizionálni.

Ráadásul az elmúlt időben közölt más közvéleménykutatásokból kiderült: hazánkfiainak kétharmada Európa-párti, és négyszeresére nőtt azok száma, akik tartanak az orosz befolyástól. És akkor innentől tulképp roppant egyszerű a képlet. A Nép közvélekedésével még Orbán sem mehet szembe. Belelőni európaiságunk egyik jelképébe, a CEU-ba, plakátkampányt indítani Brüsszel ellen, ezek ellentétesek a nép döntő többségének érzéseivel. Megúszhatta volna épp a Felcsúti a huszárkalandot, de az egyetemisták elkapták. Utcára tódultak, mi, közép-, és időskorúak velük mentünk, így aztán az egyik oldalon ott volt egy ruszkipárti Diktátor egymagában, a másikon meg Európa-párti, és Putyinellenes tömegek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.