2017. június 19., hétfő

A TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL ÚJABB NAGY GYŐZELME - ENYEDI ILDIKÓ FILMJÉNEK AUSZTRÁL SIKERE

B1 BLOG KULT-ROVATA
Szerző: jdesi
2017.06.18.


"Meglepetés győztes a 2017-es a Sydney Filmfesztiválon: A magyar Testről és lélekről” írja már címében is a Sydney Morning Herald című lap, beszámolva a magyar film újabb tekintélyes eredményéről a neves filmfesztiválon. 

A film rendezője, Enyedi Ildikó helyi idő szerint vasárnap este vette át a díjat Ausztráliában. A film producerei Mécs Mónika, Mesterházy Ernő és Muhi András – az alkotókkal együtt a berlini Arany Medve után most tehát újabb nagy nemzetközi sikert értek el. Ráadásul, amit talán még fontosabb, a film a magyar mozikban is igen jól hasít, május végéig, több mint 65 ezren nézték meg.

A mostani győzelem azért is értékes, mert a 64. éves fesztiválom mindenki arra számított, hogy az amerikai I Am Not Your Negro című film fut majd be.

De a Testről és lélekről elvarázsolta a zsűrit. Bátor, merész és élvonalbeli mozinak nevezték az alkotást.

A zsűri elnöke Margaret Pomeranz azt emelte ki, hogy „ez a film megmutatja nekünk, hogy még ebben a megosztott világban is képesek vagyunk ugyanazt álmodni, s hogy a vágóhíd csúfsága mellett is megmaradhat a kedvesség és a gyengédség.”

A díj átvétele után Enyedi bevallotta, hogy a díjátadó előtt egész nap mély melankóliába süllyedt, mert úgy gondolta, nem ő nyert.

„Csodálatos, elképesztő, erős verseny volt” – tette hozzá megkönnyebbülve, mikor meghallotta az eredményt..

"Csodálatos, hogy ez a film ilyen sok embert elér. Reményt ad nekem, hogy bízzak a moziban és az emberi kommunikációban." - tette hozzá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.