2017. június 20., kedd

BECSICSKULT AZ MSZP A LEX-CSICSKÁTÓL, DE BOTKA HELYRE RAKTA A PÁRTOT

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.06.20.


Ahogy lehetőség kínálkozott rá, az MSZP-ben azonnal a régi reflexek győztek: minimális, azonnali előnyért minden elvüket feláldozták volna. Botka ezúttal visszarángatta pártját a hülyeség széléről.

Minden jel arra utal, hogy a szocialista párt semmit nem tanult az elmúlt húsz évben. Amint valaki megvillantja előttük pozíciójuk minimális javításának elvi eshetőségét, azonnal a földre – pontosabban a pillanatra - szegezik a tekintetüket, és csorgó nyállal rohannak, akár saját sírjukba is. Pontosan így reagáltak a Fidesz legutóbbi – amúgy meglehetősen kétségbe esett – húzására is a lex-csicska ügyében.

Az állam- és kormánypárt annyira retteg Simicska plakáthelyeitől - általánosságban bosszújától -, hogy bármit megtenne ellehetetlenítése érdekében. Ehhez azonban egy ellenzéki párt, vagy csak néhány tagjának kollaborációjára lenne szükség. A mézesmadzagot a lakájmédia napok óta kenegeti: a többi ellenzéki párt esélyeit csökkenti, ha a Jobbik előnyösebb helyzetből fut neki a kampánynak. (Naná, hisz a Jobbik nem a kormányt akarja leváltani, hanem a baloldali ellenzéket - logikus.) Az érvrendszer faék egyszerűségű, de hát ez is a célja: éknek lenni, ékkénk verődni az egységes, ellenzéki szembenállásba. Ki más jelentkezne erre a szerepre, mint a szocialisták?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.