2017. június 6., kedd

ÉLŐBEN, INTERAKTÍV TÉRKÉPEN KÖZVETÍTJÜK, HOGYAN PÖRGETI KI A KORMÁNY A SZÉCHENYI 2020 PROGRAM UNIÓS FORRÁSAIT

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Átlátszó
2017.06.06.


Elkészült az Átlátszó EU-térképének frissítése, az eszköz a Széchenyi 2020-program 2015 és 2017 közötti kifizetéseit mutatja be településekre lebontva, és a program lejártáig hetente frissül majd a frissen közzétett adatokkal. Böngéssz az adatok között, keress rá a lakóhelyedre, nézd meg, ki és mire kapott uniós támogatást, és ha valami gyanús dolgot észlelnél, jelezd nekünk, mi utánanézünk.

Előzmények


A 2016-ban elindított EU-támogatás térképünk előző verzióján azt lehet tanulmányozni régiókra és településekre lebontva, hogyan költöttük az uniós pénzt 2007-2015 között. A térképes vizualizációra érkezett olvasói visszajelzések alapján az Átlátszó újságírói számos tényfeltáró cikket publikáltak, az alkalmazás hasznát nemzetközileg is elismerték, idén például Európai Sajtódíjra jelölték innovációs kategóriában.

A térkép és a mögötte lévő, jól kereshető adatbázis alapján olyan emblematikus uniós fejlesztéseknek mentünk utána, mint a „hatvani bizarr objektum” néven elhíresült akármi (merthogy mi magunk sem tudtuk eldönteni, hogy az micsoda), a fideszes Becsó-család hollókői luxusháza, vagy a félméteres iszap átkotrásával járó gigantikus balatoni yachtkikötő. Ezeket a cikkeinket itt lehet megtalálni.

Tizenkét grafikon Magyarország EU-támogatásainak politikai befolyásoltságáról

Továbbfejlesztettük az EU-támogatás térképet, és nem lennénk most a független polgármesterek helyében

Interaktív térképen mutatjuk meg, hogy mennyi EU-s pénzt kaptak a magyar települések

Széchenyi 2020 adatbázis és térkép

Az új uniós kifizetési ciklus monitorozása azonban új adatbázist és térképet kívánt, így elkészítettük a Széchenyi 2020 térképet is, amellyel a 2015 és 2017 közötti kifizetéseket lehet nyomon követni az előző verzióban megszokott módon:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.