2017. június 3., szombat

FOGYIK A FIDESZES MAGYAR...

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2017.06.01.



Sok hibája, bűne volt a szoclib koalíciónak, de azzal nem – azzal sem – vádolható, ami a Fideszt jellemzi: „nemzetpolitikája” nem kirekesztésre épült. Sosem állította, nem is sugallta, hogy csak saját híveit tekinti a nemzethez tartozónak.

A Fidesz pedig kegyetlenebb nemzetpusztítást végez, végzett már, mint a most megint aktuális, hányingerkeltő trianonozás során emlegetett diktátum. Aki nem híve, mégpedig gondolkodás nélküli, fanatikus híve Orbánia pártjának és kormányának, azt hol ellenségnek, hazaárulónak, ügynöknek, bérencnek, Brüsszel kiszolgálójának, Soros bábjának minősítik, hol egyszerűen nem létezőnek tekintik: olyannak, akivel semmiről sem kell valóságos egyeztetést folytatniuk, akinek nincsenek méltányolható érdekei, meggondolandó szempontjai.

Így aztán „természetes”, hogy a bűnszervezet aljas, ám bukott „népszavazásán” részt vevők szavazataira úgy hivatkoznak, mint a nemzettől kapott fölhatalmazásra.

Ha jól rémlik, nagyjából 3,3 millió főt számlált tavaly októberben a Fidesz nemzete. A többiekről vagy azt föltételezték – minden komolyan vehető ok nélkül –, hogy ugyanúgy gondolkodnak, mint a Fidesz hő óhaja szerint voksolók, vagy egyszerűen azt sugallták, hogy nem részei a nemzetnek – hiszen a Fidesz nemzete nélkülük is teljes, egész…

Nagyon régen nem tagadott ki magyar hatalom ennyi embert a nemzetből.

És most megint diadalünnepet ül a banda (uramisten, micsoda pofákkal mer a szervezet nyilvánosság elé állni – igazán szégyellhetjük magunkat…): majdnem 1,7 millióan „vettek részt” a „nemzeti konzultációban”.

Az első gondolatom persze az, hogy 1,7 millióról az a „kormány” hadovál, amely a tapasztalat szerint mindig, mindenben hazudik. Állítása most is ellenőrizhetetlen. Ahogy ellenőrizhetetlen a több mint 90 százalékos „kormánytámogatás” is.

De ne szőrözzünk: tegyük föl (persze, meg ne engedjük…), hogy tényleg 1,7 millióan szopták be a fideszes moslékdumát.

Nagyjából fele annyian, mint ahányan voltak tavaly októberben. De a bűnszervezetnek ennyi is elég, hogy teljes nemzeti egységről, teljes támogatásról handabandázzon, sőt: még „köszönőkampányt” is indítson. Nyilván különös örömöt szerez ezzel fanatikus híveinek: semmivel sem összehasonlítható kéjt érezhetnek, érzékelvén a kitagadottak bosszankodását a „kormány” újabb közpénzemésztő ocsmánykodásán.

Megpróbálok kicsit számolni:...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.