2017. június 18., vasárnap

MIÉRT AKARJA ORBÁN ELTAPOSNI A CIVILEKET? - ARCCAL KELET FELÉ...

EGY BLOG ÉS KÉSZ
Szerző: Kész Zoltán
2017.06.16.


Mottó: "Gyűlöletük drótként feszül" (Bonanza Banzai)

A CEU elüldözését célzó törvény csak az előétel volt a parlamenti menü idei fő fogásához: a civileket megbélyegző, Putyintól másolt törvény elfogadásához. Többen kérdezték tőlem, hogy vajon miért gyűlöli Orbán Viktor ennyire Soros Györgyöt? Pedig van ennél fontosabb kérdés is: miért akarja orosz eszközökkel, orosz eredetű hazugságokkal és orosz propagandával ellehetetleníti a magyar civileket?

Amikor pár hónapja fellángolt az aktuális "szabadságharc" a civilek és Soros György ellen, az egyik barátom elmesélte nekem, hogy 1989 karácsonyának másnapján, a román forradalom idején a Fidesz Molnár utcai irodájában - amely valójában csak egy lakás volt - pakolgatta az Erdélybe szánt adománycsomagokat. Mint mondta, olyan idők jártak akkoriban, hogy az egyik szobában Deutsch Tamás nézte egy régi tévén Ceausescu kivégzését, a másikban pedig Petri Lukács Ádám kopácsolta írógépen a Magyar Narancs vezércikkét.

De volt ott egy telefonvonal, sőt, üzenetrögzítő, fénymásoló is. Az utóbbi kettőt, meg úgy általában az összes "infrastruktúrát" egy Magyarországról elszármazott amerikai filantróp, bizonyos Soros György biztosította a szimpatikus lányoknak-fiúknak, különböző alapítványi támogatásokon keresztül.

Persze mindez eltörpül a Soros Alapítványnak az országban 1984 óta végzett egyéb tevékenységéhez képest, amely irdatlan összegekkel segítette a magyar oktatást, a szegények életének jobbra fordítását, és csupa olyan nemes és fontos ügyet, amelyről sem a Kádár-, sem később az Orbán-rendszer nem akart tudomást venni.

A politikában is azok mellé állt, akikben a diktatúra ellenségeit és egy másfajta magyarországi világ reményét látta; mégis ez csak egy apró szelete volt itthoni munkásságának. A Fidesz számára persze rendkívül fontos szelete. Ahhoz ugyanis, hogy a "Fidesz" nevű politikai start-up eleve ki tudjon lépni az akkori (nem rom) kocsmák merengéséből, és elindulhasson az ország különböző nagyvárosai felé, Soros György kvázi "benzinpénze" kellett, nélküle már az első lépések sem sikerültek volna. De mit is csinált akkor Orbán Viktor?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.