2017. június 20., kedd

NÉGY OK, MELYEK MIATT LÉTKÉRDÉS A FIDESZNEK LEVAKARNI AZ UTCÁKRÓL A "LOPÓS PLAKÁTOKAT"

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.06.20.


Bizonyára nagyon sokkolja a kormánypárt vezetőit a Jobbik plakátkampánya, mert pénteken újra nekigyürkőznek a Parlamentben annak a törvénymódosításnak, mely elfogadása esetén nem szembesíthetnék az ellenzéki pártok a Fideszt az elmúlt hét év lenyúlásaival. Kétségtelenül rosszul mutatnak a szokásos kék kormányzati háttéren virító erős és büszke Magyarországot hirdető „tájékoztató” hirdetmények mellett a miniszterelnök és kedvenc oligarchája fekete-fehér fotója, amint azt hirdetik, hogy minden mozdíthatót elvesznek maguknak, ha kapnak újabb négy évet erre. Csak a legfontosabb okokat soroljuk, miért köpött bele a kormány levesébe ez a kőkemény kritika:

1. Orbán Viktor Mészáros Lőrinc társaságában. Az ellenzéki pártok és a független média régóta próbálja tudatosítani a választópolgárok agyában, hogy a felcsúti gázszerelő géniusz tulajdonképpen a miniszterelnök strómanja. Ha sokan elhiszik ezt a viszonylag könnyen hihető állítást, akkor az is egyértelművé válik, hogy Orbán Viktor az ország leggazdagabb embereinek egyike, ami persze nem ment volna anélkül, hogy az ország irányítását ne fordította a maga hasznára az utóbbi hét esztendőben. Orbánt bizonyára rendkívül kínos helyzetbe hozná, ha a sugalmazás némi tárgyi (vagy számszaki) bizonyítékkal is párosulna, hiszen akkor a Jobbik plakátjai még erősebben hatnának az utca emberére.

2. Habony Árpád és Rogán Antal együtt. Kétségtelenül, ők az Orbán-korszak két legkétesebb figurái, pedig ez a mezőny igen erős az utóbbi hét esztendőben. Habony kifejezetten ellenszenves figura még a Fidesz szimpatizánsai körében is, hiszen életmódja, habitusa nem az a kiköpött kereszténydemokrata prototípus. Szinte havonta van egy olyan ügye, melyet meg kéne magyaráznia, ha valamilyen szerződéses viszonyban állna a kormánnyal, ám amolyan semleges zászló alatt hajózó csatacirkálóként követi a Fidesz anyahajóját. Nyilván azért sem magyarázkodik, mert a fél magyar média az érdekeltségébe tartozik, így a maroknyi ellenzéki sajtónál ügyködő médiamunkások kapargatják csak a luxusutazásait, és ha nagyon szorul a hurok, akkor helikopterrel menekül a helyszínről a kíváncsiskodó riporterek elől...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.