2017. június 6., kedd

TESSÉK NÉZNI. LÁTNI A NEMZETI FÖLLENDÜLÉST!

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zárójel blog
2017.06.06.


„Hát nemzeti föllendülésről méltóztatik beszélni? Tessék nézni, látni a nemzeti föllendülést. Az emberek nem akarnak megszületni. Az emberek elmennek innen, ha már élnek. Az emberek nem házasodnak. Az emberek óvakodnak az utódoktól. Az emberek sietnek meghalni, mert nincs mód élni. Ez a nemzeti föllendülés.” (Ady, 1905.)

Napjaink Magyarországán a sötétség erői elfoglaltak minden lehetséges tisztséget, kisajátították maguknak a hazát. Szerintük, akiknek véleménye eltérő a kedves vezetőétől, az Soros ügynöke, idegenszívű. A vitát nem ismerik, szavuk maga a törvény. Ellenségnek tekintik a tudást, a gondolkodást, nincs szükségük kiművelt emberfőkre. A rendszer alapja a „törvényesített” korrupció.

Az alábbiakban nem ma írt gondolatok sorjáznak, és arról, hogy mégis időszerűbbek mint valaha, nem mi, a „nép” tehetünk.

„A nacionalizmus nem hazafiság. A hazafiság valami olyan sine qua non-ja az embernek és a társadalomnak, hogy még fogalommá sem kell sűríteni s szót sem keresni hozzá. A közös kultúrában s közös társadalmi munkában álló, becsületes munkásemberek mind azok. Hazafiak, ha úgy tetszik. Aki ellensége a haladásnak, a jobbra törésnek, az emberi szellem feltétlen szabadságának, hazaáruló, ha örökösen nem tesz is egyebet, mint a nemzeti himnuszt énekli.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.