2017. július 25., kedd

234 MILLIÓÉRT AUDITÁLTÁK A BKK ONLINE JEGYÁRUSÍTÁSÁT

INDEX
Szerző: TÓTH BALÁZS

2017.07.25.


A BKK komoly informatikai cégekkel kötött szerződést, hogy létrehozhassa a modern digitális jegyértékesítő rendszerét, és papírfecnik helyett a mobil felmutatásával tudjunk utazni a fővárosi járatokon.

Ez az informatikai rendszer tette lehetővé, hogy egy tizenéves, túl sok szakmai tapasztalattal nem rendelkező srác módosított áron, tízezer helyett ötven forintért tudjon elektronikus bérletet vásárolni magának, és ugyanez a rendszer tárolt és küldött ki egyszerű szövegként, azaz könnyen ellopható formában felhasználói neveket és jelszavakat.

A T-Systems rakta össze magát a rendszert. A tekintélyes informatikai vállalattal, az állami szektor nagy beszállítójával között nagy összegű, havonta 22-25 millió forintos bérleti díjról szóló szerződésről a 24.hu úgy tudja, közbeszerzés nélkül született meg: egy a BKK-val kötött korábbi szerződésébe illesztették bele utólag.

A Kürt Zrt. pedig - közbeszerzésen - 234 millió forintot nyert, és ez alapján az ő feladatuk lenne a BKK online jegyárusító rendszerének a biztonsági ellenőrzése.

A BKK meglévő infrastruktúrájának információbiztonsági állapotfelmérése és folyamatos auditálása az AFC (elektronikus jegyrendszer) Projekt Információbiztonsági felügyelete és minőségbiztosítása céljából - írja a közbeszerzési portál a Kürt megbízásával kapcsolatban, ami 24 hónapra szól. A szerződést 2016. december 12-én kötötték meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.