2017. július 25., kedd

PANCSIKÁLÓ - HÉTKÖZNAPI ORBÁNTALMAINK

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2017.07.25.



Az illiberális államépítés ragályos bántalmait nevezzük összefoglalva orbántalomnak. Sokan elkapták már. Azt mondja a 168 órában (07. 29.) Schilling Árpád: Ha nincsenek bátor és független szellemi erők, akkor csak az ostoba megalkuvás marad. Érdemes végignézni a Fidesz szellemi holdudvarán, illetve ami abból maradt: szolgalelkűség, sötétség és arrogancia. Íme egy-kettő mutatóba.

A piros pöttyös popsik és a piros lámpák fényében kell vizsgálni azokat, akik hivatalból sikítanak, amikor bárhol a világban rálépnek egy magyar lábára. Balla György képviselőt is, aki az áhítattól tátott szájjal figyeli a parlamentben főnöke bármely megnyilvánulását, immár az ötödik ciklusban. Vagy akár Tapolczai Gergelyt, aki a kétes hírű Farkas Flórián mellett a parlamentben féloldalasan ülve is azt demonstrálja, hogy ő aztán nem azonosul szék szomszédjával, igaz még csak a második ciklusban.

Garancsi, az már más tészta. Aki haver, az haver. Akik nem csak a pápát tojják le nagy ívben, de még az UNESCO Világörökségi Bizottságát is, amely nem tetszését nyilvánította a Fővárosi Közgyűlés tavaly decemberi döntése miatt, mivel hozzájárult, hogy 120 méteres toronyház épüljön a XI. kerületben. A beruházást egyébként Garancsi István cége, a Proberty Market Zrt. hajtja végre.

Orbán meg a két lábon járó arrogáns dölyfösség, aki úgy beszél erről az országról, mintha az a háztájija lenne, így aztán szolgalelkű vazallusairól is gondoskodik rendesen. A párbeszéd gyilkos, gyűlöletet és megosztottságot hozó jelenlegi kormányfő hálás a neki hűségesekhez. És természetesen, kimutatva foga fehérjét, azért is elkövet mindent, hogy a hálátlanokat megbüntesse. Legyen szó akár a Népszabadságról, vagy az MDF-ről, netán a CEU-ról, vagy akár Kishantosról. Egyéb természetes, vagy jogi személyeket most szándékosan nem említek, három cikkben sem férnének el...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.