2017. július 28., péntek

CSAK CSOPORTOSAN MERNEK LEMENNI A BLAHA ALULJÁRÓBA A MAGYAR VÍVÓK!

COMMENT:COM BLOG
Szerző: INKEIBENCE
2017.07.28.


Megdöntötte a saját rekordját a köztévé híradója, és úgy beleállt a nyár talán legdebilebb ügyébe, hogy láthatóan nem hajlandóak engedni abból a rögeszméből, hogy Németországban polgárháborús állapotok uralkodnak, migránsok tombolnak az utcákon, a rendőrség tehetetlen, itt a vég. Még akkor sem, ha egy adott esetben minden, de minden ellenük szól, és még a hivatalos cáfolatot is képesek lehazudni ugyanabban a cikkben.

Ráadásul az egész ügy kezdettől fogva röhejes: a Lipcsében rendezett vívó világbajnokságon egyébként sikeresen szereplő magyar válogatott egyik vezetője, Boczkó Gábor kedden este arról beszélt a híradóban, hogy “a kritikus biztonsági helyzet miatt csak csoportosan és kizárólag nappal közlekedtek Lipcsében” a magyar vívók, mert “a város főterén lévő szállásuk előtt folyamatosak voltak a rendbontások, amelyek valószínűleg migránsokhoz köthetők”.

A Magyar Vívó Szövetség megbízott főtitkára konkrét eseteket is mondott: valaki egy nagy bozótvágóval hadonászott, de tanúi voltak annak is, “amikor egy színes bőrű ember el akart rabolni egy fehér hölgytől egy két-három hónapos csecsemőt”. Továbbá “napos szinten van tülekedés, hangoskodás, óránként jön a rendőrség vagy a mentő”. Az már csak hab a tortán, hogy a köztévé ugyanabban az anyagban szükségének érezte, hogy a tavalyi müncheni merénylettel is igazolja a német közbiztonság romlását, amelyben egy elmebeteg, magányos merénylő kizárólag bevándorlókat és külföldieket lőtt agyon.

Boczkó nyilatkozata eleve gyanúsnak tűnt: ha csak annyit mond, hogy belefutottak egy bűncselekménybe, odáig még oké a sztori, bár akkor is kétséges, mi köze van ennek a versenyekhez. Csakhogy ő nem állt meg itt, az ő elbeszélése szerint a világbajnokság maga volt a félelem és rettegés Lipcsében, és mivel nem jöttek hírek arról, hogy a városban kitört volna az armageddon, a nyilatkozata erős túlzásnak, magyarázkodásnak, sőt, baromságnak tűnt.

Hogy Boczkó miért érezte a szükségét annak, hogy erről beszéljen, az tulajdonképpen mindegy is: életében először járt külföldi városban, ahol nem csak fehér bőrű emberek élnek, vagy csak szerezni akart egy jó pontot a kormánynál, esetleg tényleg megijedt, ez lényegtelen, mivel neki köszönhetően a köztévé híradója ismét mutogat a döglődő Nyugatra, és megint egy német város közbiztonságáról vitatkoznak a magyar kommentelők (majd ez alatt a poszt alatt is), mintha ez lenne a legfontosabb téma ma Magyarországon.

Két nappal később aztán megérkezett a cáfolat: a 444 megkérdezte a lipcsei városvezetést és a rendőrséget. Előbbi szóvivője azt mondta, semmiképpen sincs szükség arra, hogy kizárólag és csak csoportosan kelljen átmenniük a városon, még a magyar sportolóknak sem, és hozzátette, “a magyar vívócsapatot egy olyan hotelben szállásoltuk el, ahol a többi csapat is lakott a világbajnokság alatt. A magyar csapaton kívül senkitől sem érkezett panasz rendzavarásról.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.