2017. július 28., péntek

DIKTÁTORI SZÍVESSÉG - ORBÁN PROLONGÁLJA A BALTÁS GYILKOS -FÉKIADATÁST?LE

ZÁRÓJEL BLOG
Szerző: Mátrai Anna
2017.07.28.


Az ügylet megszólalásig megegyezni látszik a Ramil Safarov – baltás gyilkos – 2012-es botrányos kiadatásával. A mostani kedvezményezett Kazahsztán, a szóban forgó „úr” pedig Jerzsán Kadeszov.

Egyszer már bejött


A szintén posztszovjet önkényuralmi rezsim, Kazahsztán kérését nem tudja – akarja – visszautasítani minden magyarok első embere, tudatta az ODF lengyel jogvédő civilszervezet. Az Alkotmányvédelmi Hivatal szerint a szóban forgó Jerzsán Kadeszov nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarországra nézve.

Orbán az ásványi kincsekben gazdag Kazahsztán elnökével, Nurszultán Nazarbajevvel alkudozik az újabb kiadatási egyezményen – értesült a lengyelországi jogvédő civilszervezet, a Nyílt Párbeszéd Alapítvány.

Mielőtt az Orbán-média elintézi egy kézlegyintéssel, hogy már megint a Soros-média veri a habot, érdemes végig gondolni a történteket. Sem 5 éve az azeri ügyben, sem a mostaniban nem a civilek követtek el törvénytelenséget. Ők csak felhívták az olvasók figyelmét.

Jerzsán Kadeszov, a legnagyobb kazahsztáni bank, a BTA volt munkatársa 2012-óta él Budapesten. Családjával együtt 2009-ben hagyta el Kazahsztánt, amikor felszínre tört a BTA vezetője, Muhtar Abljazov és az országot diktatórikus eszközökkel kormányzó Nazarbajev között régóta fennálló politikai konfliktus. Nazarbajevtől tartva Kadeszov feleségével és gyerekeivel előbb Ukrajnába menekült, ahol ukrán állampolgárságot szerzett, a kazahról pedig lemondott. Később – attól tartva, hogy az oroszbarát elnök, Viktor Janukovics kiadatja őt – 2012-ben Magyarországra költözött.

Kazahsztán most azért kérte Kadeszov kiadatását Magyarországtól, mert szeretnék, ha tanúskodna Abljazov ellen. A magyar kormány komolyan fontolgatja a kiadatást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.