2017. július 28., péntek

SZÁNDÉK VAGY KAMPÁNYFOGÁS AZ ELSZÁMOLTATÁS ÍGÉRETE?

KARVALYOK FÖLDJE BLOG
Szerző: Karvalyok Földje
2017.07.27.


Vajon joga van a magyar adófizetőknek megtudni, kik lopják el az uniós támogatásokat? És azt, hogy a hazai költségvetési források (adóforintok) hogyan válnak kúriává, jachttá meg gipszoroszlánná? Egyre inkább úgy néz ki, ehhez az ég adta világon semmi közük, legyen annyi elég, hogy fizethetik a számlát. Ahhoz ugyanis, hogy bárki bűnös fülön fogható legyen, kellene egy-két dolog, például az, hogy uniós csalások esetén az OLAF (Csalás Elleni Európai Hivatal) jelentéseit ne fektesse el a magyar ügyészség, hanem igenis tegyenek lépéseket a bűnösök meglakoltatás érdekében. És az sem lenne hátrány, ha kiderülne, valójában mi is van ezekben a jelentésekben és mekkora volumenű ügyekről van szó, valamint személy szerint kik lopták el a magyar adófizetőknek szánt támogatást.
Mivel az ügyészség semmi olyat nem tesz, mi látható eredményre vezetne, a nyilvánosságra hozatal segíthetne most, majdnem kampányidőszakban – nem véletlen, hogy Orbán Viktor vendettát hirdet a független sajtó és a sajtószabadság ellen és minden sötétebb zugban orvul tudósító igazmondót lát. Mert ha igazán belendülnének az újságírók, bizony botrányt botrányra tudnának halmozni és már a Soros-plakátok sem tudnák elfedni a záporozó kérdéseket, miszerint vajon a miniszterelnökünk melyik rokona vagy bizalmasa mennyit is tett zsebre abból, amit az ország felemelésére kellett volna fordítani?
Igen ám, de az OLAF sem akarja, hogy ezek a jelentések napvilágra kerüljenek, valószínűleg az ártatlanság vélelmére hivatkozva rábíznák a magyar hatóságokra, fejezzék be a nyomozást, állítsák össze a vádiratot és mehet is az ügy a bíróságra, ezer év múlva pedig megtudjuk, ki kap minimális büntetést azért, mert elsíbolt milliárdokat. Vagy nem kap semmit sem, mert olyan trehányul állították össze a magyar szervek a vádiratot és annak mellékleteit, hogy az valójában alkalmatlan bármilyen büntetőjogi bizonyításra. A 22-es csapdája bezárult, az OLAF nem akar félig kész anyagot nyilvánosságra hozni (hiszen nekik csak korlátozott nyomozati eszközök állnak rendelkezésükre, így nem tudnak tökéletesen tiszta képet alkotni egy-egy ügyről), a magyar rendőrség-ügyészség pedig elsüllyeszti az egészet úgy, ahogy van, nehogy a nagyvezérünk rokonaihoz kelljen szólni világítás, netalán útépítés ügyben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.