2017. július 25., kedd

HELYZETJELENTÉS A PÁL UTCAI GRUND ÜGYÉRŐL

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Vasvári G. Pál
2017.07.25.


A vörösingesek – az áruló Geréb sugalmazására – imázst váltottak: ma már narancssárgát 
viselnek, és márkás, profi tomahawkkal a kezükben, a saját lábukon állnak – Testoni, Aubercy vagy épp Louis Vuitton cipőben. Kedvenc harci játékuk még most is a rablópandúr. És bár sok stadionjuk is van, azért még mindig újabb labdaterületeket akarnak szerezni – és punktum.

A tegnapelőtt egy krajcáros diákabrak – ami tegnap már két krajcárba került a törökméz-árusnál – ma már négy krajcár a Nemzeti Édesség-Dohány- és Szeszboltban; napi árát a NAV diktálja, akárcsak a tubákdohányét.

Áts Feri már rég elsajátította a grund farakásának tetejéről a Pál utcaiak zászlóját, amit a Csele nővére varrt. Azután elhagyta az országot. Jelenleg Londonban pincér.

A Pásztor fiúk vették át a füvészkerti csapat vezetését. Mindent einstandoltak: hadizsákmánnyá váltak a Nemecsek, Richter, Weisz, Kolnay és Barabás üveggolyói, a Gittgyűjtő Egyesület elkobzott rekvizitumai – drótnyelű, apró zászlócskája, bélyegei, pecsétnyomója –, a tanári ablakában talált új gitt, valamint az egyleti pénztár a tagdíjakkal. S rejtélyes módon hozzájuk került még Csele nővérének színházi gukkerja, Csónakos spárgája, Boka zseb-tintatartója és fekete notesze, meg a Pál utcaiak több falándzsája is...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.