2017. július 25., kedd

KÉT NŐ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2017.07.25.


...A hatalom szolgálói véresre vertek egy hátrabilincselt kezű fiatal nőt. Ütötték és rúgták még akkor is, amikor már a földön feküdt. A nőnek az volt a bűne, hogy szót emelt a regnáló hatalom ellen. Felhívta a figyelmet a visszásságokra. Kritizálta a kormányt. Tiltakozott valami ellen. Összeverték, elhurcolták.

Akkor született egy nyilatkozat. Egy tiltakozás, amit sokan aláírtak. Például egy Orbán Viktor nevű ember is. Az összevert nőt Hodosán Rózának hívták és akkor 1988-at írtunk.

2017-ben ugyenennek az Orbán Viktor nevű embernek a szeme láttára rugdostak össze egy fiatal nőt. A saját biztonsági emberei. A nő bűne az volt, hogy kritizálta a regnáló hatalmat.

1988-ban még volt, aki szót emelt azért a nőért. Hosszú volt az aláírók listája.

Ma már csak a kormánymédia röhögése hallatszik. A habos nyál látszik a szerencsétlen, háborodott, narkós jelzőkön.

1988-ban talán az akkori Orbán Viktor felhívta volna a színpadra maga mellé ezt a mostani nőt és megkérdi, miért tiltakozik. Talán vitatkozott volna vele, elmondta volna az érveit, igyekezett volna meggyőzni.

A mostani Orbán Viktort dakoták őrzik, még a saját rajongóitól is. A szeme sem rebben, nem nyilatkozik, nincs véleménye. Utólag sem. Rábízza a piszkos munkát a cselédeire.

Azt a nőt 1988-ban megbilincselték, a hátrabilincselt kezénél fogva a levegőbe emelték. A hátára álltak, úgy ütötték. Három megtermett szolga.

A mostani nőt csak a hajánál fogva rántották le, csakmegrugdosták, csak gyalázzák, mocskolják, lejáratják. Nem a rendőrség, csak a propagandagépezet.

A hatalom nem tűri a kritikát. Akkor sem, most sem. És nem tudom, ki járt rosszabbul. Az a nő, vagy ez a nő. Az a generáció, vagy ez a generáció. Azt sem tudom, melyik az igazi. Az az Orbán Viktor, vagy ez az Orbán Viktor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.