2017. július 4., kedd

MIÉRT VAN OLYAN BRUTÁLIS MELEG A BUDAPESTI METRÓBAN?

DO TOHO BLOG
Szerző: Botos Botond
2017.07.04.


A Fidesz-kormány Budapest-ellenes politikája miatt Budapest-ellenes politikája okolható a hármas metróban tapasztalható elviselhetetlen forróságért, mivel a metró alagút rendszerének fő szellőzője mondhatta fel a szolgálatot. Márpedig annak felújítása csak a metró alagút felújításával együtt képzelhető el. De erre a kormány már nem adott pénzt Budapestnek.

Politikai kampányt indított az egyik ellenzéki párt a budapesti hármas metró vonalán tapasztalható szokatlan meleg miatt. A Párbeszéd aktivistái, politikusai szaunázni mentek a föld alá. A párt sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármestert azért támadták, “mert „könnyen beszél” a légkondicionált autójában arról, hogy „luxus lenne” klímásítani a metrószerelvényeket.”

Budapest főpolgármestere erre úgy reagált, hogy tíz éve még semmin nem volt klíma, de a hvg.hu online által készített interjúban még egy kétségbeesett visszakérdezésre is futotta erejéből: a légkondi mellett büfékocsi is legyen a metrón? És igen, Tarlósnak a maga módján, részben igaza van: egyrészt a klímaváltozás miatt tényleg hihetetlen gyorsan emelkedett a nyári átlaghőmérséklet az elmúlt években, másrészt klímát szerelni a metróba nem olcsó mulatság.
De mutatom, miről beszélek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.