2017. július 26., szerda

PRESSER GÁBOR: SOMLÓ NEM TUDNA MIT KEZDENI A SAJÁT MELLSZOBRÁVAL

24.HU - KULTÚRA
Szerző: Jankovics Márton
2017.07.26.


Egy éve halt meg Somló Tamás, ami után azonnal nyilvánvaló volt, hogy nem lesz több LGT-koncert. Abban is megegyeztek a tagok, hogy egy darabig nem adnak interjút, inkább csendben emlékeznek. Presser Gábor most oldja föl a hallgatást. De vajon lesz-e Somlóról díj elnevezve? Elégedett-e a Kanye West-per kimenetelével? Mit szokott hallgatni a YouTube-on? És vajon mik az igazán fontos dolgok az életben? Nagyinterjú.

Tavasszal sikerült peren kívül megegyezni Kanye Westtel a Gyöngyhajú lány engedély nélküli felhasználása ügyében. Elégedettek az eredménnyel Adamis Annával?

Leginkább azzal vagyunk elégedettek, hogy sikerült lezárni ezt az áldatlan ügyet, mert attól tartottunk, hogy szép lassan felőröl bennünket a jogi hercehurca. Minden lehetséges variációt ismertettek velünk, ezért választottuk inkább a relatíve gyors megállapodást. Ennyi volt. Nem ez a legfontosabb az életben, csak hát túlságosan nagyot durrant…

És mi az, ami igazán fontos az életben?


Egyszer, Somló betegágyánál üldögélve barátokkal arról beszélgettünk, hogy amíg hiábavaló hülyeségekért jól megküzdünk, fontos dolgokat hagyunk szépen elszállni. Hogy meg kellene tanulni végre a dolgokat a helyükön kezelni, és lehet, hogy nem érdemes mindenért csatázni, mert csak egyre több sérülést cipelsz tovább.

Nagyon nehéz év volt a tavalyi, bár történtek jó dolgok is.

December 5-én volt például A padlás 900. előadása a Vígszínházban, ami azt is jelenti, hogy valahol már készülődik az egymilliomodik vígszínházi Padlás-néző, és eközben egy komoly New York-i produkciós társasággal A padlás amerikai adaptációján kezdtünk el dolgozni. És ez azért most nagyon izgalmas.

Somló halálával egy korszak is véget ért. Bejelentették, hogy az LGT nem lép fel többé. Ez rögtön egyértelmű volt?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.