2017. július 26., szerda

AMIÉRT AZ ELMÚLT ÉVEKBEN VEREJTÉKKEL, KÍNNAL, KESERVVEL MAGYARORSZÁG MEGDOLGOZOTT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2017.07.26.


8.5 milliárd forintból hosszabbítják meg az üresen zötykölődő felcsúti csühöst Bicskéig (a túlárazási együtthatót most hagyjuk). Ebből az összegből Lovasberényig már nem futja, arra újabb milliárdokat kell majd előrántani abból a feneketlennek hitt kalapból.

1.8 milliárdból újítanak stadiont egy szlovákiai másodosztályú csapatnak. A székelyföldi labdarúgó akadémiának (semmi kedvem nagybetűvel írni) most csupán nem egészen fél milliárd jut. Azt már meg sem próbálom felfogni az agyammal, hogy a harmadosztályú (!) Kazincbarcikának milyen megfontolásból telik félmilliárdra.

Rogán propagandaminisztériuma kiskapukat keresett és talált az egyébként is fideszes szájíz szerint összefércelt törvénykezésben
: az eredetileg 25 milliárdos keretet megtriplázva 75 milliárd forintot engedélyezett magának kommunikációs szőnyegbombázásra a Fidesz egyik legundorítóbb bűnözője. Igen, a bíróság szerint továbbra is lehet bűnözőnek nevezni, úgyhogy nevezzük csak nevükön a világ dolgait.

Ez itt mindössze három tétel, amire egyetlen napon derült fény. Helyezzük bele a kontextusba: a Fidesz nyolcadik éve kormányoz ebben a tempóban, egy év pedig általában 365 napból áll. Mára azonban látszólag feleslegessé vált felsorakoztatni a milliókat, milliárdokat, hiszen a napi politikával foszlányosan együtt élő, pláne kognitív disszonanciával sújtott emberi agy számára felfoghatatlan összegek ezek. Oda butult a közvélemény, hogy a lopás már régen nem háborít fel tömegeket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.