2017. július 5., szerda

SÉF, AKAROM MONDANI KORMÁNY BÁCSI TÉVEDÉSE - MÁSIKUNK VÉLEMÉNYE A PLAKÁTTENGERRŐL ÉS A FASIZMUSRÓL

INTELLIGENT CITIZEN BLOG
Szerző: Intelliget Citizen 
2017.07.05.

Az utóbbi napok közéleti beszédtémája nagyban a kormány "sikeresen" eltalált, friss plakátkampánya határozza meg. Nevesebbnél nevesebb emberek szólalnak meg, például Bokros Lajos, aki egyenesen fasisztának nevezte Orbánt (amivel egyébként nem is lőtt messzire, mert maga a kormánykommunikáció igencsak sok hasonlóságot mutat a 3. birodalom goebbelsi propagandájához). Aztán a Mazsihisznek a szemére vetették, hogy miért nem kiált egyből farkast (avagy antiszemitizmust).

Nekem a South Park Séf bácsi tévedése rész jutott erről az egész fasiszta/antiszemita vonalról.

Ennek a résznek a lényege, hogy Séf bácsi rasszistának nevezi South Park zászlaját, amin egy fekete ember van felakasztva. A rész vége felé a gyerekeknek szónokversenyt rendeznek a témából, amin pro és kontra kell a véleményt kifejteni. A probléma csak az, hogy a gyerekek nem igazán fogják a problémát, mert ők egy embert látnak felakasztva, nem egy FEKETE embert. Csak egy embert.

Szóval ezzel az egész plakáttal nekem ugyanez a bajom. Számomra Soros képe abszolút x, változó, akár Tapsi Hapsi is lehetne ott helyette. Itt nem az antiszemitizmus a lényeg, hanem a - mondhatni- szokásos, ordas nagy HAZUGSÁG!!!! South Parkra utalva: miért akasztjuk fel az embert? Ami a plakáton van szimpla, egyszerű, könnyen felismerhető hazugság...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.