2017. augusztus 13., vasárnap

A "GREAT AMERICA" MEGMUTATTA CHARLOTTESVILLE-BEN AZ ARCÁT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava 
2017.08.12.


Megjelentek Trump leplezetlen támogatói, akik nem titkolják, nem szépítik, nem mutatják másnak, amit valójában a “Great America”-ról gondolnak: neonácik, Ku Klux Klan tagok, és más fehér “keresztény” nacionalisták, akik azt hirdetik, hogy Amerika eredetileg keresztény fehér férfiakból állt, és akkor volt nagyszerű.

Trumpot azért támogatják, mert a “Make America great again!” valójában ezt jelenti, ennek leplezett politikai programja, és Trump minden eddigi megnyilvánulása, a latinók, feketék, muszlimok, melegek, nők elleni megnyilvánulásai és intézkedései rejtetten ezt fejezik ki. Az ideológiai közösséget Trump tagadja, de programjának az irányultsága egyértelműen erre utal.

A Virginia állambeli Charlottesville-ben összecsapásokra került sor a neonáci, “keresztény” fehér nacionalisták és az ellentüntetők között. A rendőrség egy ideig nem avatkozott közbe, a verekedésekben többen megsérültek, majd a többszáz embert felszólították, hogy hagyja el a belvárosi Emancipation Parkot.

A fajgyűlölő fehér nacionalisták, neonácik, Ku Klux Klan tagok pajzsokkal, botokkal voltak felszerelve. A rendőrség jogellenesnek nyilvánította a gyűlést, és a park elhgyására ezután szólított fel többszáz tüntetőt, akik a konföderációs szobor eltávolítása miatt tiltakoztak. A helyiek nem nézték szótlanul a náci felvonulást, az ellentüntetők keményen felléptek a fajgyűlölő nacinalistákkal szemben, köztük papok, Black Lives Matter aktivisták és még az egyetemi profeszorok is. Ezek az ellentüntetők még pénteken este:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.