2017. augusztus 13., vasárnap

FÜGGÖNYT NE FELEJTSENEK EL BEKÉSZÍTENI A MINISZTERELNÖK ÚRNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY, VIBRÁTOR BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.08.13.


Sziasztok, jóóóóóóóóreggelt, vasárnap van, feküdjetek szépen vissza, ha már én felkeltem!:) Tisztelettel jelentem – nem baj, hogy senkit nem érdekel -, már második éjszakája alszom úgy, mint akit fejbe vertek. Van mit kipihenni, nem tagadom, kár is lenne tagadni. Olyannyira örültem a kellemes 16 foknak ma reggel, hogy cicás-macskás képet raktam be, pedig sose szoktam. Ideje is volt.

Kezdjük is rögtön egy szívbemarkoló hírrel, miszerint néhány hét múlva, amikor már ismét munkába áll a miniszterek elnöke, aki most titokban nyaral valahol, hogy nehogy rajongói és alattvalói meglepjék, Pécsre látogat majd, ahol beszédet intéz a nyájhoz a pécsi egyetem fennállásának 650. évfordulóján. A poén nem ez, hát hiszen már mindent átadott, felavatott és megünnepelt az elmúlt években, hanem hogy a Szabad Pécs értesülései szerint a nagyon szabad sajtó nem kérdezheti majd ünnepélyesen Pécsre látogató miniszterelnököt, kizárólag az egyetem rektorát. Pedig két ünneplés között biztosan lenne miről, hiszen a nagyon fideszes Páva Zsolt által vezetett, meglehetősen súlyos pénzügyi gondokkal küzdő településen biztosan lenne közérdeklődésre számot tartó téma, amivel szembesíteni lehetne a fényestekintetűt. No, de a demokrácia azért demokrácia, mert demokrácia, a sajtó szabadsága szintúgy, nem is beszélve arról, hogy mi a kutyakötelessége egy miniszterelnöknek. Remélem, függöny azért lesz valahol bekészítve, soha nem lehet tudni, mikor jön jól.

A Magyar Nemzet közben arról cikkezett, hogy Orbán határon túli magyarokkal való levelezgetése egyelőre nem teljesít túl jól: egyelőre a vártnál kevesebben regisztráltak a jövőre esedékes, mindent eldöntő választásra, noha lassan egy hónapja tart a kormány regisztrációs kampánya a külhoni magyarok körében. A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján kijelenthető, hogy az elmúlt tíz hónapban mindössze 20 ezren jelentkeztek a jövő évi voksolásra, így – jelen állás szerint – összesen 353 ezren lesznek jogosultak levélben szavazni. A korábbi tapasztalatok alapján persze az utolsó száz méteren várható majd az érdeklődés tetőfokra hágása, a kormány is abban reménykedik, hogy összejön a félmilliós lélektani szám. Ettől függetlenül persze egyáltalán nem valószínű, hogy mindenki szavazni fog, 2014-ben a 192 ezer regisztrált közül mindössze 63 ezren nyújtottak be érvényes szavazatot. Najó, ennek a 95%-a a Fideszre szavazott, az egy parlamenti mandátum sorsát döntötte el...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.