2017. augusztus 19., szombat

AKIKRE A NER MÁR NEM TART IGÉNYT

MAGYAR NARANCS - LIBERÁLIS SZEMMEL - REPUBLIKON BLOG
Szerző: Nánási Levente
2017.08.17.


...Egyre többször tűnik úgy, hogy a rendszerszintű elképzelések, a reformok, az innováció képességét mára elvesztette a kormány. A szavazótáborának egyben tartása,
az egyszerűbb üzenetekre fogékonyabb rétegek
támogatásával már bőven megelégszik, mindössze eseti próbálkozásokkal szeretné megnyerni magának az újraválasztáshoz szükséges szavazatokat. Mindezt jól mutatja többek között, hogy a jó eredmények eléréséhez elengedhetetlen nyugdíjasok relatív elégedettségének szinten tartását az Erzsébet-utalványokkal próbálta elérni a Fidesz, figyelmen kívül hagyva, hogy az idős generáció életszínvonalát inkább a hosszú távú szociális és egzisztenciális kérdések érintik. Az ehhez hasonló gesztusok kizárólag a népszerűségvesztés elkerülésének egyszeri lépései lehetnek, tartós sikerre nem vezethet.
Egyre többekben tudatosul, hogy az ilyen egyszeri megoldások helyett azonban ismét komoly változásokra lenne szükség. A szakpolitikai kérdések szőnyeg alá söprése, az egészségügy, az oktatás fontosságának háttérbe szorítása, az egyre növekvő elégedetlenség egy idő után nem lesz tartható. Egyelőre komolyan vehető ellenfél nélkül sikerül választásról választásra egy szilárd szavazótábort kiépíteni a kormánypártoknak, viszont előbb-utóbb ezek a politikai alternatíva nélküliek, a megszólítatlanok, a kiábrándult Fidesz szavazók rá fognak ébredni, hogy ők a képviseletlen többség. A kormánykritikus szavazók már most is észrevehetők, az már jórészt csak az ellenzék hibája, ha nem tud élni több millió fel nem használt szavazattal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.