2017. augusztus 9., szerda

CSENYÉTE, AMIRŐL HALLGAT AZ ORBÁNI SIKERMÉDIA, AVAGY, AMIKOR A VALÓSÁG ARCON VER (II. RÉSZ)

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Lang Alex
2017.08.09.


Kit érdekel a nyomor? Kit érdekel ma a valóság? Kit érdekelnek azok, akik segíteni mennek, akik naponta cáfolják azt, amit az Orbáni propaganda harsog, hogy Magyarország egy siker sztori. Olvasd el a cikket, nézd meg a fotókat és döntsd el, ki hazudik? A még független média utolsó képviselői vagy a kormány által felvásárolt és fizetett média. (előzmények a tegnapi írásban)

Lassan gurulunk be a faluba a dombról, csendben szemléljük a középkori állapotokat, futurisztikus időutazás az enyészet völgyébe. Házak, amelyek soha nem láttak jobb napokat, talán már eleve romosra építették őket. Emberek, akik már születésükkor vesztesnek lettek ítélve, a kitörés esélye nélkül. Itt nem épül stadion, kisvasút sem pöfög jókedvűen a dombokon át, ide nem álmodnak üveghidat, innét már Isten is elköltözött, hiszen a templom is romosan, magában áll.

Jöttünkre emberek gyűlnek az utcára, esemény vagyunk, ritka madár. Pucér gyerekek mohó, éhes szemmel, felnőttek, a szegények bizalmával, az örökös vesztesek mindent tudó bölcsességével szemükben. Mire odaérünk arra az adott címre, ahová konkrétan jöttünk, már körülbelül húsz ember kísér minket, bízva abban, hogy valami nekik is jut, egy kis túlélés a holnapra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.