2017. augusztus 7., hétfő

"EGYSZERŰEN NEKEM ORBÁN VIKTOR ZSENI." JÓL VAN AKKOR

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY, VIBRÁTOR BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.08.07.


Jó reggelt, jó reggelt, hétfő van és lehet lélegezni, azt mondják. Mármint azt, hogy most ez itt a szél, eső, lehülés ideje, ám szerdától megint támad a szubszaharai meleg. Remélem, mindenki jól van, én különösebben nem éreztem az éjjel sem, hogy felfrissült volna a levegő, de mindegy is. A kormánypropagandából megtanulhattam, hogy ne annak higgyek, amit látok, érzek, tapasztalok, hanem amit odaraknak elém. Najó, vicceltem. Tényleg hatalmas vihar vonult végig tegnap Magyarországon, fát csavart ki, helyenként leállt a közlekedés, házak sérültek meg, egyes helyeken most sincs áram. Ezennel meg is állapítom, hogy szélsőségesedünk, a szó minden értelmében.

Itt van rögtön egy elsikkadt hírecske, ami annál súlyosabb. Ez pedig úgy hangzik, hogy titkos megfigyelőrendszer kiépítésén fáradozik pártunk és kormányunk, amely a hülye magyarok ellenőrzését szolgálja. Igaz, hogy abban az értelemben nem titkos, hogy tudunk róla, ellenben a szokásos salátatörvény-módszerrel benyújtott javaslat lényege akkor is penetráns: szorosabb megfigyelés alá vonni a polgárokat. A kezdeményezés az olajszőkített, rossz arcú belügyminisztert dícséri (nyilván), és azt érdemes tudni róla, hogy egy központi adattároló szervezetre bíznák a különféle szervek (pl. közútkezelő, közterület-fenntartó, rendőrség) által készített kép- és hangfelvételeket, azokat egységesen kezelnék, nemzetbiztonsági, bűnüldözési indokra hivatkozva onnan ki is kérhetnék azokat. Azt nem tudom, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének, Péterfalvi Attilának az aggályai mire lesznek elegendőek, de az biztos, hogy amennyiben ez az aljadékság átmegy, minden adatunk szabad prédává válik az állami szervek számára.

Agyzsibbasztás hétfő hajnalra énnekem: bizonyos Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár a kormánypárti, bármit megíró Magyar Időknek nyilatkozva felvilágosított arról, hogy bizony a hazafias tesióra egy életérzés, semmi köze nincs a militarizáláshoz. Palkovics helyettes szerint egyáltalán nem ördögtől való, hogy az iskolai évek alatt szó essen a hazaszeretetről. Az nem, baszki, az viszont igen, hogy lassan semmi másról nem esik szó. Iderakom szó szerint az eszement hablatyot, mert ilyen a világon nincs, és ha van, akkor is jobb, ha soha nem tudjuk meg, hol:

minden demokratikus társadalom oktatási rendszerében elengedhetetlen, hogy a lakosság felelőssége megjelenjen, amikor az ország védelmi képességéről van szó. Arról a védelmi képességről beszélek, amelyet meghatároz, hogy mennyire elkötelezett az adott ország lakossága a hazája irányában, mennyire kész azt megvédeni, ha szükséges. Fontos, hogy az iskolai évek alatt szó essen az ezzel szorosan összefüggő hazaszeretetről. Ebben nincs semmi ördögtől való, amitől bárkinek rettegnie kellene...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.