2017. augusztus 7., hétfő

ÚJ HONFOGLALÁS

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.08.06.


A Fidesz mindent bevet politikai és gazdasági hatalma megőrzéséért. Már tárazzák a lőszereket, tüzelni fognak mindenkire, aki megakadályozhatja az újabb győzelmüket. A Fideszt közpénzből szolgáló média beteríti az országot. A demokratikus ellenzék pártjai még mindig egymással vannak elfoglalva. Nincs sok idő, hogy a cicaharcot befejezzék. A Fidesz jövő évi esetleges győzelme valószínűleg már az utolsó szög lesz több párt koporsójában. 

Paul Lendvai tizenhetedik könyve, az „Új honfoglalás”, tavaly jelent meg. Az írás eleje a rendszerváltás utáni magyar történelem rövid áttekintése. Ezt követően elsősorban a Fidesz-korszakkal, azon belül is mindenekelőtt Orbán Viktor életrajzával, személyiségével, politikájával és világképével foglalkozik.

Mintegy nyolc hónappal a választások előtt, talán nem haszontalan néhány jellemző idézettel felhívni a figyelmet a munkára és főszereplőjére.

Paul Lendvai kísérletet tesz arra, hogy bemutassa, miképpen lehetett a hosszú hajú, szakállas lázadóból az ország teljhatalmú ura, miként vált az egykori demokratából autoriter vezető...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.