2017. augusztus 15., kedd

HABONY ÁRPÁD CSICSKÁSAI

HUPPA BLOG
Szerző: Cserpes Tamás
2017.08.14.


...Aki egyszer derék tisztiszolgának áll, az valószínűleg az is marad egész életében. Bencsik András, Kerényi Imre, Fekete György a szakma tapasztalt veteránjai. Ők már a rendszerváltás előtt is ezzel a mesterséggel keresték meg a kenyerüket, meglehetősen ügyesen.

Az ifjú nemzedék és az erősen kontraszelektált „Old Boys” légió leginkább 2010-től kezdte el űzni ezt a nemes foglalkozást. Gajdics Ottónak, Csontos Jánosnak, Tessely Zoltánnak, az elpusztíthatatlan Stefka Istvánnak, Csizmadia Lászlónak, Németh Szilárdnak meg a többi tisztiszolgának teljesen mindegy, hogy éppen Simicska Lajos, vagy Habony Árpád cipőjét kell fényesre suvickolniuk. Örömmel és nagyjából őszinte meggyőződésből szorgoskodnak.

A lényeg az, hogy az illető jól fizessen, valamint jóban legyen Friedrich Kraus von Zillergut ezredessel, illetve Orbán Viktorral. A többi, mármint a hazaszeretet, a keresztény értékek tisztelete, a szabadság, a becsület, és más efféle holmik csak ócska jelmezek, értéktelen maszlagok, amit ezek a tisztiszolgák nem nagyon vesznek komolyan. Ilyesmiknek ők egy fikarcnyi értéket sem tulajdonítanak, különben nem álltak volna be önként szolgálni a rezsimet. Rendkívül dörzsölt és gátlástalan fickókról van szó, akiket nem nagyon lehet zavarba hozni holmi politikai átrendeződéssel. Pillanatok alatt képesek átváltani az egyik hazugságról egy másikra. Arra, amit épp a Politbüro előír a számukra.

Ha ne adj’ Isten valamilyen okból 2018 után Orbán Viktornál kitelne Habony Árpád becsülete, az említett tisztiszolgák seregei tömegesen özönlenének át egy új Oberleutnanthoz, csak meg kellene mondani nekik, hogy pontosan ki is lett az. Pillanatok alatt letagadnák, hogy valaha is egy Habony nevű hazaáruló parancsait teljesítették.

Úgy néz ki, a Fidesz a belátható jövőben mindig magabiztosan le fogja váltani magát, saját magára. Ilyenkor kell a derék tisztiszolgáknak nyitva tartaniuk a szemüket, nehogy véletlenül elbambuljanak, és emiatt hirtelen a rossz oldalon találják magukat, ami bizony a végét jelenthetné fényes és jól jövedelmező karrierjüknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.