2017. augusztus 23., szerda

PINTÉR DÖNTÖTT: BÖRTÖNRE ÍTÉLT RENDŐRÖK SZOLGÁLHATNAK TOVÁBB

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Hír TV
2017.08.23.


2006 óta nem sokban változott a belügyi szervek hozzáállása a rendőri túlkapásokhoz. Évente mintegy ezer feljelentés történik bántalmazások miatt, de ezeknek több mint 90 százaléka vádemelésig sem jut el, emellett Pintér Sándor belügyminiszter - törvényben előírt jogával élve - gyakran külön engedélyezi az elítélt rendőröknek, hogy tovább szolgáljanak.

Rendszerszintű problémának tűnik, hogy a magyar hatósági szerveknél a hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazások következmények nélkül maradnak - írja a hírtv.hu.

Évente nagyjából ezer feljelentés születik ilyen ügyekben, de ezek nagy részében még nyomozás sem indul, vádemelésig pedig csak töredékük jut el. Emellett egy, 2014-ben megszavazott törvény miatt azok a rendőrök is gyakran tovább szolgálhatnak, akiket jogerősen elítéltek visszaélések miatt.

2013-ban három rendőr Hatvanban rugdosott meg két, lopás miatt előállított gyanúsítottat úgy, hogy az egyiknek a bordája is eltört. Egyikük 1 év 6 hónap letöltendőt kapott, a többiek egy év felfüggesztett börtönt. Előbbinek a bíróság a törvényben előírt minimumnál (2 év) is enyhébb büntetést adott, annak ellenére, hogy már volt priusza, korábban közokirat-hamisítás és szolgálatban kötelességszegés miatt ítélték el jogerősen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.