2017. szeptember 21., csütörtök

ÁRVÍZVÉDELMET TERMÉSZETROMBOLÁS NÉLKÜL!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Gadó György Pál
2017.09.21.


A Fővárosi Közgyűlés a jövő héten dönthet a Római-part sorsáról. Az utolsó pillanatban vagyunk, hogy megakadályozzuk egy olyan parti mobilgát megépülését, amely tönkretenné Budapest egyik utolsó természetközeli partszakaszát. A jelenleg engedélyeztetés alatt álló parti védmű ráadásul árvízvédelmi szempontból sem tűnik megfelelőnek: egyre több szakértő kérdőjelezi meg, hogy a gát valóban megfelelő védelmet tudna-e nyújtani a környéken lakóknak. A Greenpeace Magyarország ezért szeptember 24-én eseményt tart a Római-part védelmében, és arra kéri a Fővárosi Közgyűlést: állítsa le a partélre tervezett mobilgát engedélyeztetését!

A Római-part sorsa egész Budapest ügye. Rengeteg budapesti jár ide kikapcsolódni. A part védelme mindazoknak az ügye, akiknek fontos a városi fák védelme, akiknek a természetes környezet értéknek számít, akik szeretik Budapestet, és készek kiállni azért, hogy a város megmaradt zöldterületei védelmet kapjanak.

A Római-part védelme emellett a köz ügye. Arról is szól, hogy a zöldterületek átalakítása közösségi ügy. Valós társadalmi egyeztetés szükséges ahhoz, hogy egy olyan megoldás szülessen, mellyel a közösség egyetért. Ehhez az embereket a folyamat elejétől be kell vonni a tervezésbe.

A Római-part védelme továbbá amellett, hogy árvízvédelmi kérdés, városrendezési és környezetvédelmi ügy is. Mindezen szakmák független szakértőinek javaslatából kell összeálljon a minden szakmai szempontot mérlegelő végső megoldás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.