2017. szeptember 21., csütörtök

SZÍVVEL - LÉLEKKEL AZ ŐSI GUBACSI TESTVÉR-FÁKÉRT

ORGANIKUS KÁOSZ BLOG
Szerző: Mach Péter
2017.09.21.


Naponta jelennek meg hírek fakivágásról, erdősávok átsorolásáról, mobilgátakról, veszélyben a Határ úti Kiserdő, a Városliget, a Római és most Budaörsön is elpusztítanak egy véderdőt. Amikor megjelennek a buldózerek, láncfűrészek akkor vesszük észre mi is vesz minket körül, s próbáljuk menteni értékeinket. Ferencvárosi környezetvédő barátaim is immár második takarítási akciójukat szervezik a Határ úti Kiserdőben, miközben évekig a kerület egyik illegális szemétdombjaként funkcionált és kispesti és erzsébeti aktivisták próbálták minden tavasszal kitakarítani.

Ezért is tartom nagyon fontos kezdeményezésnek a Pesterzsébet! Itt lakunk Facebook csoport kezdeményezését, akik fél éve elhatározták, hogy az ősi gubacsi testvérfákkal, - a két hatalmas platánunkkal, amelyek a Dobos utca és a Szent Imre herceg utca találkozásánál állnak – pályáznak az Év Fája versenyen.

A kerület számos professzionális és amatőr fotósa, festők, városvédők, tanárok és történészek féléves munkájának köszönhetően mára megismerhetjük a fák teljes történetét, láthatjuk miként pompázik tavasszal és milyen lombhullatás után télen. Mára egy élő közösség épült a fák megmentéséért, akik nyomon követik sorsát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.