2017. szeptember 19., kedd

EDDIG 1,2 MILLIÁRD FORINTBA KERÜLT A BELÜGY VÁRBA KÖLTÖZTETÉSÉNEK TERVE

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2017.09.19.


Megvannak a belügy új, várbeli épületeinek kiviteli tervei, de hogy az átcuccolás mikor történhet meg a jelenlegi, József Attila utcai épületből, nem tudni. Többek között ezek derültek ki a tárca Átlátszónak adott tájékoztatásából.

“A Belügyminisztérium 2017. szeptember 15-ig 1 271 057 000 forint kifizetést teljesített” – közölték a tárca részéről a tervezett Várba költözés kiadásaira vonatkozó kérdésünkre. Ahogy a belügy válaszában is szerepel, a dolgozókat egyrészt az Országház és az Úri utca közötti, volt MTA épületegyüttesben, másrészt a Nándor utca 5–7. szám alatti épületben helyezik majd el.

Mint májusban megírtuk, a Belügyminisztérium (BM) az eredeti tervek szerint idén vehette volna birtokba az új helyét, de az év elején kiderült, hogy ebből legkorábban 2018 decemberében lehet valami. A tárca Budára való átköltöztetése addig 803 millió forintba került.

A végösszegre vonatkozóan a minisztérium illetékesei nem tudtak válaszolni, és azt sem tudták megadni, hogy költözés után mi lesz a BM jelenlegi, József Attila utcai épületével, mert annak „hasznosítása nem a minisztérium kompetenciájába tartozik”.

Mostani megkeresésünkre adott tájékoztatásukban a következőket írták:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.