2017. szeptember 19., kedd

VENDÉGÍRÁS: TÉRDRE, MAGYAR!

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Vendégszerző: Mikes Mirtill
2017.09.19.


...Jeles évfordulók között lebeg a haza – mint védőangyal – Európa felett. 1992. szeptember 5-én a most regnáló fejedelmünket a Liberális Internacionálé alelnökévé választották. Annyira nagyon liberális volt, hogy bekerült Európa tíz legnagyobb liberálisa közé. De 2000. október 25-én azt mondta nagyon következetes elvszerűséggel (mert a következetességre elvszerűen mindig nagyon kényes volt már kicsi korában is), hogy ő mostantól nem liberális. Leszokott. És ha ő nem liberális, akkor illiberális, és a haza vele szemben nem lehet ellenzékben, tehát akkor legyen illiberális mindenki! Punktum.

Bizony, így fejlődött ki egy szempillantás alatt, és amikor szétnézett az illiberális szemeivel, látja ám, hogy a Mindenható figyelmetlenségből nem a Szűz Mária kötényébe csöppentette a kis magyar hont, hanem az őkelme zsebébe. Magyarország kegyura lett. Mint tudja kend, a kegyúrnak sok a dolga. Mindenen nem tudja rajta tartani a szemét. Különösen zavarta, hogy a nép, az a sok ember nemcsak úgy ránézésre különféle, hanem belsőleg meg pláne. Mi lehet a fejükben, ami nem is látszik, de legfőképpen nem mennyire, hogy kihez imádkoznak, ha nem hozzá!

Borzasztó ideges volt, főleg mikor szóltak neki az udvaroncok, hogy velük ellentétben, sok alattvaló önállóan gondolkodik/szuverén közösségekben cselekszik, mi több, helytelenül különféle vallásos meggyőződésnek hódol, amelyekhez neki az égvilágon semmi köze sincs. Na, erre föl bepipult piszkosul! Még hogy különféle istenek! Az adófizetők pénzéből gyorsan kivásárolt előbb 14, majd még 18 felekezetet az Isten szolgálatából papostól, sekrestyéstől! Ez a 32 lett a törvényes narancsállami keresztény. Ránézésből úgy ismerheti fel kend őket, hogy a gyűlölettől mindig villog a szemük, de sunyin lesütik, mintha ájtatoskodnának. Hol egy plakáttól, hol gombnyomásra mindenkit habzó szájjal utálnak, és ha nem beszélnek, akkor is nekik van igazuk. Kizárólagosan! A többi 66 vallás követői meg mocskos civilek (és sajnos kend is ide nyert besorolást a janzenizmusával), meg még büdös prolik is.

Így azután nálunk ettől kezdve az állam végzi a hittérítést, az államosított papok és a szerzetesek pedig nem szegénységi fogadalmat tesznek, hanem fogadkozás nélkül gazdagodnak. Úgy ám. Hogy fogalma legyen kendnek, mennyire güzül az állam a térítéssel: 1990-ben a 4000-t se érte el az egyházi iskolákba tanulók száma, most meghaladja a 210 ezret, és ezeknek az iskoláknak háromszor annyi fejpénzt ad, mint a saját, állami iskoláinak.

Kend itthon hajdan nagyon tudta cikizni a főpapokat, hogy a palota, meg a hatlovas hintó, meg hogy „zsíros a foguk”. Ezeket nézné meg, hogy kipendültek az udvari szolgálatban. Nem mondom, megdolgoznak érte. Gőzerővel működtetik a pénzmosodát, a gondolatrendőrséget, a szavazógyártást, és az alattvaló faragást. A párt 32 propaganda fogaként rágják a szánkba: engedelmesség és alázat, imádkozzál és dolgozzál ingyen, nekem!...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.