2017. szeptember 25., hétfő

EGY SZLOVÁK ROCKER ESETE ESTERHÁZY PÉTERREL


ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2017.09.25.


...Erre idejön a szlovák Nemzeti Színház és megajándékoz bennünket az egyik legnagyobb írónk utolsó drámájával, ami a káeurópai életérzés tökéletes leírása, annyira cult, hogy nagy adag popcornnal kellene néznünk és hangosan kellene recitálnunk a szöveget, mint a Rocky Horror Picture Show-ban. Az Urat (igen, az a darab az Ember Tragédiája az Esterházy-családra és Janis Joplinra hangszerelve) az a Martin Huba játszotta, aki Skrivanek főpincér volt Jiri Menzel Őfelsége pincére voltam című filmjében. 

Szlovákul valahogy sokkal érthetőbb az, hogy mi tényleg mindent el tudunk cseszni, különösen egymás életét. Kár belétek - mondta tavaly az Úristen. Magyarországnak Bayer Zsoltra van szüksége, nem Esterházy Péterre, Magyarországnak hangos, agresszív és nagyon buta emberekre van szüksége, akikkel együtt örülhet annak, hogy aránylag jól szerepeltek a szoftfasiszták a német választásokon (mondjuk más öröme egy ideig nem lesz), mert így nem fogják az asszonyainkra kényszeríteni a burkát a szíriai óvodások, és hát valljuk meg kurva nehéz is lenne egy konyhában katonai szolgálatra ( és lehetőleg csak arra ) alkalmas igazmagyar fiúkat szülni, vagy éppen szülőszobában csülkös pacalt főzni pont burkában.

"Robo" Roth tolt nekünk egy olyan magyar Lucifert, akinél magyarabbat ki sem tudnánk találni, látta pár száz ember, és a történetnek most vége is, holnap megint Soros-terv, invázió, a nemzet sorsa.... but the Lord will never buy us a Mercedes Benz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.