2017. szeptember 25., hétfő

MESE AZ ÖTTALÁLATRÓL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.09.25.


A mai poszt címe lehetne az is, hogy mítoszok és igazság az amerikai zöldkártya lottó körül. A poszt történetéhez annyit tudni kell, hogy pár hete kaptam egy levelet, melynek szerzője arról érdeklődött, hogy ha már elkezdte egy nem bevándorló vízum igénylését, azt veszélybe sodorhatja-e, ha regisztrál a meglehetősen népszerű zöldkártya lottóra. Miután nem vagyok szakértő, válaszolni sem tudtam neki, viszont kerestem olyat, aki tud. A Visumwings válaszát olvashatjátok ma.

A „mese” valahol túlmutat egyébként önmagán, és kicsit a kelet-európai ember (egyébként sok esetben teljesen indokolt) hivatalfóbiájáról és a Jótündérbe vetett megingathatatlan hitéről szól.

„Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha folyamatban van egy nem-bevándorló vízumom igénylése, van-e értelme zöldkártya lottón regisztrálnom? (Természetesen Amerikáról van szó.)

Abból a szempontból gondolom, hogy a vízumom nem bevándorlási és megtagadhatják-e a vízumkérelmem olyan okokkal, hogy például már regisztrálva vagyok a zöldkártya lottón vagy például nem bevándorlási vízumom van folyamatban és mivel regisztrálva vagyok a zöldkártya lottón, sejtik, hogy bevándorolni szeretnék?

Remélem érthetően fogalmaztam!

Várom válaszotokat!”

Rá lehet fázni


Ez volt tehát a levél, és most lássuk, mi is erre a hozzáértők válasza!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.