2017. szeptember 16., szombat

HÁROM NAP, HÁROM HAZUGSÁG A FIDESZES MÉDIÁBAN

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Pap Szilárd István
2017.09.16.


Pár hónappal ezelőtt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes „brutális, eksztatikus” kampányt jósolt az őszre. Azóta több fideszes vezető politikus is utcai zavargásokat kirobbantó ellenzékiekről beszélt, Németh Szilárd a minap három ilyen főzavargót is megnevezett Vágó Gábor volt parlamenti képviselő, Schilling Árpád rendező és Gulyás Márton aktivista személyében. A fideszes propagandagépezet pedig már el is kezdett végigrobogni a nagyok által lefektetett síneken, hogy megmutassa, milyen is lesz valójában ez a brutális, eksztatikus, zavargós kampány...

Csak csütörtök óta három olyan kamuhír is megjelent valamelyik propagandamédiumban, amely aztán jó szokás szerint végigpörgött a testvéri orgánumokon. Az akciók egyetlen célja, hogy a polgárokkal elhitesse: tényleg igaz, amit a kormánypárti politikusok jövendölnek...

...Ilyen lesz a kampány

Az ugye nem kérdés, hogy mindhárom esetben orbitális nagy hazugságról van szó. A Fidesz által működtetett, és az adófizetők pénzével kitömött média már a kezdetektől elengedte a valóság és az igazság gondolatát, hiszen mindannyian tudjuk, ezek is csak a balliberális ármány részei. Ezek a sajtótermékek nem leírni akarják a valóságot, hanem megteremteni. És ahogy napról napra közelednek a választások, úgy fognak ezek a teremtő hazugságok szaporodni.

A Fidesznek már jó ideje nincs pozitív elképzelése a magyar sorskérdésekről, és arról is letett már, hogy bármit is mondjon a magyar társadalomnak. Így nem marad más választása, mint megpróbálni bemocskolni bármit, ami nem fideszes. Ezt a feladatot látják el már jó ideje ezek a propagandaoldalak, -tévék és -rádiók. Egy fogva tartott közönségben próbálják emelni a hisztériaszintet, hogy majd jövő tavasszal tudják, el kell menni voksolni a Fideszre, mert ha nem, ezek a szörnyű ellenzékiek az életükre törnek.

És ha a politikai palettán nem történik óriási átrendeződés, akkor a Fidesznek elég is, ha ezek az emberek elmennek szavazni.

A sajtóban végigpörgetett hazugságok emellett arra is vállalkoznak, hogy bizonytalan, a politikával mindennapos szinten nem foglalkozó embereket is még jobban elbizonytalanítsanak. Hiszen az ellenzék csak akkor nyerhet, ha ezek a bizonytalan szavazók – akik amúgy elégedetlenek a jelenlegi kormánnyal – kimennek és szavaznak. De ha mindenhonnan csak azt hallják, hogy az ellenzék ilyen „aljas” dolgokat csinál, úgy sosem fognak megmozdulni.

Nincs akkora fantáziám, hogy el tudjam képzelni, meddig képesek még ezek a propagandaoldalak emelni a tétet. De attól tartok, hogy bármire képesek.

Mindenesetre egy biztos, ezzel a helyzettel valamit kezdeni kell. Vannak, akik szerint agyon kellene hallgatni ezeket a hazugságokat, hiszen már a cáfolatukkal is terjesztjük őket. A helyzet azonban az, hogy a Fidesz akkora médiafölénnyel rendelkezik, hogy üzeneteit a cáfolók segítsége nélkül is el tudja juttatni az ország legtávolabbi sarkába is. Amit tenni lehet, tehát az, hogy úton útfélen, minden adandó alkalommal elmondjuk, hogy hazudnak megállás nélkül. El kell mondani a piacon, a kocsmában, a munkahelyi ebédszüneten, a szentmise után hazafelé menet, az orvosnál a váróteremben, és a buszon ingázás közben.

Mert akármilyen hangosan ordibál is a Habony Művek, az alapvető igazsággal szinte mindenki tisztában van: szétbarmoltak mindent ebben az országban, és a saját pénzünkből hazudnak a szemünkbe, hogy ezt eltussolják...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.