2017. szeptember 18., hétfő

MIKOR CSOMAGOLJUNK? - AVAGY ITT VAN ORBÁN MENETRENDJE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.09.18.



Orbán megnyilatkozásai alapján prognosztizálni lehet az Európai Unióból való távozás menetrendjét. Az nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor nem fog eleget tenni az európai bíróság határozatának sem, és a következő kormányzati ciklusban kivezeti Magyarországot az Európai Unióból. Sokak számára fontos azonban az időzítés, hogy elhagyhassák még időben az országot, mielőtt lezárják a határokat. Az alábbiakban a várható menetrendet igyekszünk összeállítani, ami most már elég egyértelmű.

Mivel a magyarok elsöprő többsége támogatja az uniós tagságot, mert csupán európai polgárként, az EU által nyújtott szabad utazási, munkavállalási, letelepedési jogokkal együtt képes elfogadni Orbán törvénytelen rendszerét, ezért Orbán a 2018-as választás előtt semmiképpen nem lép ki az Európai Unióból. Ez még a Fideszre szabott választási rendszer mellett is veszélyeztetné a győzelmét, bár megakadályozni senki és semmi nem tudja.

Ugyanakkor a választási kampány a kerítés megvédésére, a nem létező “Soros-terv” elleni védekezésre épül, ezért mindvégig az Európai Unió ellen irányul. Orbánnak az Európai Unió elleni uszító propagandával kell elérnie azt is, hogy a magyarok többsége elutasítsa az EU-t. Mert az előnyökhöz képest nagyobb a veszély, mint a megszerezhető haszon, ha az Unió idegenekkel akarja elárasztani az országot és a menekültekkel Magyarország ellen tör.

Orbánnak azt a pávatáncot kell eljárnia, hogy a fenyegetettséget csúcsra járassa, ezért az Európai Uniót hibáztassa, de még eljátszhassa az Unió reformerének és védelmezőjének szerepét, a “büszke európai országot”, amely még nem kíván kilépni, csak lebegteti, hogy az uniós magatartás “végleges szakadáshoz” is vezethet. Egyelőre csak az Unión belül. Ez a piszkos játék hozzájárul majd a 2018-as választási győzelméhez, amely matematikailag is biztosított a nem demokratikus, nem egyenlő választási rendszerrel és a médiatúlsúllyal...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.