2017. szeptember 9., szombat

ORBÁN VIKTORT MEG IDEJE LENNE MEGMUTATNI VALAMI ORVOSNAK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Hajnal Éva
2017.09.08.


...Az elmúlt 13 évben Európa egyik legélhetetlenebb, legkorruptabb és legnyomorultabb országát sikerült összehozni. Magyarországon létrejött egy új gazdasági “elit”, azaz megerősödött az oligarchikus rendszer. Ugyan deklarált cél volt a szuverenitás növelése, mégis ehelyett sikerült újra létrehozni és felturbózni az Oroszországtól való függést.

Állami szintre emelkedett a korrupció. Ezzel egyidejűleg a fékek és ellensúlyok rendszere is elbontásra került, minden létező és korábbi kontrollt a Fidesz-KDNP maga alá gyűrt és kivéreztetett. Az ügyészség is már a “zsebben”, a NAV élén egy ostoba báb ül, és a bankszektor idegesítően nagy része nettó kifizetőhellyé vált, méghozzá “baráti kézben”.

Jelentőssé vált a külpolitikai elszigetelődés: mára már egyértelmű, hogy a keleti és déli nyitás is totális csőd, ugyanis működőképes tőke és valódi beruházások szinte egyáltalán nem érkeznek az országba. Elszórtunk 14 ezer milliárd forintnyi uniós támogatást legfőképpen a semmire, no meg a haverok zsebébe, akik közül még senki sincs a rácsok mögött. Szügyig gázolunk stadionokban, ezek kecskelegeltetéshez a legideálisabbak a magyar futball színvonalát tekintve.

Mindezek mellett a fiatalok, de egy ideje már az idősebbek is fénysebességél hagyják el az országot. Ami a felsőbb körök szerint nem gond, hiszen Orbánék milliárdosok lettek és megmentették a keresztény kultúrát a betolakodó, muszlim “hordáktól”. Magyarország egy kómás beteg a lélegeztetőgépen, és most épp arra várunk, hogy 2022-ben lekapcsolják a lélegeztetőgépet az áramhálózatról. Egyébként itt van egy egész jó összefoglaló az utóbbi 100 évről, amiben az idáig vezető okokat is fejtegeti a szerző. Tényleg érdemes elolvasni.

Attól tartunk, hogy a kormány által megrendelt tanulmány is megerősíti, hogy valóban meg kell állítani Brüsszelt! Ugyanis az EU-s pénzek nélkül már valószínűleg 4-5 éve túl lennénk az államcsődön, börtönbe vágtuk volna, rosszabb esetben pedig fellógattuk volna az összes felelőst és már kifelé jönnénk a gödörből. Nem pedig szabadesésben közelítenénk a Föld legmélyebb pontját...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.