2017. szeptember 1., péntek

TISZTESSÉGTELENNEK, GÁTLÁSTALAN GAZEMBERNEK LENNI AKKOR SEM NORMÁLIS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2017.08.31.


Azt naponta kénytelenek vagyunk tudomásul venni mi is, meg a kedves olvasóink is, hogy Magyarországon – különös tekintettel a fülkék dicsőséges és euforikus felrobbanása óta – a korrupció immunitisz (jó, tudom, nincs ilyen, de mostantól van) nevű fertőző betegség kerítette hatalmába a lakosságot, ami tizedeli rendesen az agysejteket.

Minden reggel úgy kelek fel, hogy ma biztosan közelebb kerülök annak megértéséhez, miért lett normává a deviancia, miért lett a tisztesség fokmérője a gazemberség, miért nem kerültünk egyetlen lépéssel sem közelebb ahhoz, hogy a miért legyek/ne legyek tisztességes feloldhatatlan morális ellentmondás megfejtése olyan egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen legyen, hogy ne férjen bele semmi más.

Semmi olyan, hogy de mások is lopnak, de azok is loptak, de ha lopnak is, legalább a mieink lopnak, de ha lopnak is, legalább nem engedik be a migránsokat, de hát mi is lopnánk, ha a helyükben lennénk, nem? Hát persze. A lopás szót természetesen sok minden mással be lehet helyettesíteni.

Miután a nyomasztó kádári örökséget cipelő, rendszervártásilag átvert kisember ezt a DE-vel kezdődő kompromisszumot megkötötte magával, miután ezt a kompromisszumot minden egyes nap megköti magával, miután letűnt korok főszereplőinek gazemberségével legitimálja a jelenlegi politikai rezsim szabadrablását, naponta egyre fárasztóbb és – lássuk be – nevetségesebb is arról győzködni az önmagával szolid tudathasadásban élő, önámító polgártársakat, hogy például.

Ha három darab, immár több mint jogerős bírósági ítélet dacára egyesek fejet félre fordítva megtagadhatják az igazságszolgáltatás döntésének végrehajtását, és nem hajlandóak elárulni mire költik a támogatásként kapott tíz milliárdnyi közpénzt (szevasz, Lölö, üdvözöljük a felcsúti akadémiát!), akkor ott nincs jogbiztonság, ott az egyszerű polgárt bármikor bele lehet döngölni a földbe, ott az igazát, a nyomorát, a sérelmeit nyugodtan felakaszthatja a fogasra.

Ha egy mínuszos, élőhalott cégnek hitelt folyósítanak a bankok annak ellenére hogy egy kurva forint bevételt nem produkált (szevasz, Lölö, üdvözöljük a Visonta Projekt Kft.-t, ami szintén a te zsenialitásodból létezik!), akkor arról van szó, hogy az elhízott, bürokratikus, fidesznarancsba borult állam gátlástalanul kivételez barátainak cégeivel. Meg még azt is jelenti, hogy ha az ember nem barátja az államnak, akkor a vállalkozási kedvét is nyugodtan a szögre akaszthatja.

Ha előfordulhat, hogy egy cég évek óta nem fizet adót a köztéri oszlopok használata után, azaz ingyen és engedély nélkül használja azokat csak azért, mert a cég tulajdonosa haverja a miniszterelnöknek (szevasz, Garancsi!), miközben az esetleges néhány forintos adóhátraléka miatt bármelyik közönséges állampolgárra ráveti magát Tállai András és a NAV, akkor egy ilyen országban az adófizető saját jogkövető magatartását nyugodtan berúghatja szarként az ágy alá. A narancsba borult államhatalom legfeljebb hangosan visítva csapkodja a térdét, hogy mekkora balfaszok ezek itt mind, Vajna András kénye-kedve szerint adózó hősmagyar pedig elégedetten hátradől és rendel egy koktélt Ibizán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.