2017. október 25., szerda

45 MILLIÁRD FORINTÉRT VESZNEK ÚJ JÁRMŰVEKET A RENDŐRSÉGNEK UNIÓS PÉNZBŐL

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: CSIKÁSZ BRIGITTA
2017.10.25.


Néhány héttel ezelőtt, október 9-én kötötte meg a szerződéseket a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) azokkal a cégekkel, amelyek nyertes ajánlatot tettek a „rendvédelmi szervek és honvédelmi szervezetek részére gépjárművek beszerzése a 168/2004. (V.25.) Korm. rendelet alapján” kiírt központosított közbeszerzésre. A tender összértéke mintegy 45 milliárd forint, ami jelentősen túltesz az eddigi autóbeszerzéseken.

Az uniós közbeszerzési értesítőben jelent meg október 24-én az eredményhirdetés a legújabb rendőrségi gépjármű-beszerzési tenderről. A nagyon magas, mintegy nettó 45 milliárd forintos tender során 14 féle járművet vesznek a testületnek (európai uniós alapokból finanszírozott projekt révén).

A típusok, a beszerzési összegek és a nyertesek

Alsó-közép kategóriás, ügyintézői feladatok ellátására alkalmas autók – legfeljebb nettó félmilliárd forint – Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. és Porsche Lízing és Szolgáltató Kft.

Az új gépkocsikhoz teljes körű szervizszolgáltatás jár a járművek átadásától számított 60 hónapon át vagy addig, amíg a 200 ezer kilométert lefutják, valamint nyertesek a szervizcsomaghoz kapcsolódóan a kárjavítást is biztosítják.

Közép (5.) kategóriájú, ugyancsak ügyintézői feladatok ellátására alkalmas gépkocsik speciális rendvédelmi felszereléssel, megkülönböztető hang és fényjelzéssel – legfeljebb nettó 1,5 milliárd forint – Porsche és Hungária és a Porsche Lízing.

Közép (5.) kategóriás új autók – nettó 2,8 milliárd forint– Schiller Autóház Kft.

Speciális rendőrségi kialakítású, megkülönböztető hang és fényjelzéssel felszerelt személygépkocsik – nettó 2,61 milliárd – Porsche és Hungária és a Porsche Lízing.

Emelt terepjáró képességű, ügyintézői feladatok ellátására alkalmas járművek – nettó 3,3 milliárd forint – Pappas Auto Kereskedelmi és Szerviz Kft.

Felső-közép (7.) kategóriájú, személyszállító autók – nettó 16,33 milliárd forint – Porsche és Hungária és a Porsche Lízing.

Ugyancsak ezek a cégek szállítják le a rendőrségnek az Eggyel magasabb felső-közép kategóriás besorolású gépkocsik – félmilliárd forint – Porsche és Hungária és a Porsche Lízing.

Emelt terepjáró képességű járművek – összesen legfeljebb nettó 4,89 milliárd forint – Magyar Suzuki Zrt.

Speciális rendőrségi kialakítású, egyterű autók – nettó 2,35 milliárd forint – Porsche és Hungária és a Porsche Lízing.

Az 5. kategóriába tartozó, egyterű személygépjárművek – nettó 6,72 milliárd forint – Pappas Auto Kereskedelmi és Szerviz Kft.

Csoportos személyszállításra alkalmas járművek – nettó 980 millió forint – Porsche Hungária és Porsche Lízing.

Áruszállító haszonjárművek – nettó egymilliárd forint – Porsche és Hungária és a Porsche Lízing.

Áruszállító haszonjárművek speciális rendőrségi kialakítású változata – nettó 1,13 milliárd forint – Pappas Auto Kereskedelmi és Szerviz Kft.

Speciális rendőrségi kialakítású tehergépkocsik – nettó 390 millió forint – Pappas Autó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.