2017. október 25., szerda

ME TOO - A KIKEZDHETETLEN MOGULOK BIRODALMA IS LEOMLIK...

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Kaczvinszky Barbara
2017.10.25. 


A kiszolgáltatottság – beleértve a szexuálist is – a gyengék, gyengébbek keresztje...

A történelem során dominánsan jelen van, hogy azok, akik bármilyen hatalmi pozícióban vannak, a hatalmukkal visszaélhetnek. Sokszor tették és teszik. És tehetik… Tehetik azért, mert az általános szemlélet nem, vagy alig változik. Az áldozatok hibáztatása a többség részéről valamiféle torz és lélektelen normaként működik, ezért az áldozatokban többnyire szégyen és félelem él. Miért ők, miért velük?

Évszázados vagy talán évezredes félelmek rögzültek a génekben. Az első éjszaka jogától a szereposztó díványokig determinálódottnak tetszik, hogy az áldozati szerepbe törődjön bele az áldozat.

Minél nagyobb és meghatározóbb pozícióban vannak a bűnelkövetők, annál kisebb a valószínűsége, hogy rövid távon tetteiknek következményük lesz. Ennek biztos tudatában „természetessé” válik számukra a mindent megtehetés érzete. Ki mer szólni ellenük? Talán a jobbágylány protestált, ha megerőszakolta a földesúr? No és a rabszolgalány közhírré tette, amikor rámászott a nagy fehér gazda? Ott és akkor melyik áldozatnak lehetett szava? És a Magdolna-nővérek? Mennyi időnek kellett eltelni, hogy nyilvánosságot kapjon a történetük? Ma ezekről mint múltról beszélünk. S beszélhetünk. De a jelenről is beszélni kell.

Megdöbbentő számomra, amikor egyesek azzal mentik fel az erőszaktevőket, hogy egyébként milyen fantasztikus dolgokat tettek ezen vagy azon a területen. A kettőnek mi köze egymáshoz? Ha az illető akár csak egy nőt is megerőszakolt vagy molesztált, annak bűnét az sem írhatja felül, hogy mondjuk hány díjat, vagy milliárdot söpört be élete során. Aztán amikor azon lovagolnak nagyon okosok, hogy miért hallgatott évekig az áldozat, milyen bizonyítéka van? Ez talán a legarcátlanabb és legálszentebb kérdések egyike, hiszen mondjon bárki példát arra, amikor az egyébként szemellenzős többség azonnal a szexuálisan meggyalázott pártjára állt, ha az megszólalt.

Nem, a többség mindig az „erősebbet” pártolja. Zsigeri félelem működteti ezt is. Tekintély, tekintetes urak, győztesek.. Hogy is volt a háborúkban…

De vissza a mába!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.