2017. október 11., szerda

A MENEKÜLT GYEREKEKET BEZÁRJÁK ASZÓDRA, MÉSZÁROS LŐRINC MEGKAPHATJA A FÓTI KASTÉLYT

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.10.11.


Már annyira túlpörgött a gyűlölet a menekültekkel szemben, hogy az Orbán-kormány az Aszódi Javítóintézetbe dugná a menekült gyerekeket, minden szakmai koncepció nélkül. A csavar a történetben, hogy Mészáros Lőrinc még az árva gyerekeken is nyerészkedhet. 

Az eddig a Fóti Gyerekvárosban elhelyezett menekült gyerekeket az Orbán-kormány bezáratná, méghozzá az Aszódi Javítóintézetbe.Ezzel két legyet ütnek egy csapásra: valamelyik stróman, valószínűleg Mészáros Lőrinc teheti rá a kezeit a fóti kastélyra és a fideszes propagandán gyűlöletre nevelt szavazók is kiélhetik a gyűlöletüket a gyerekeken.

Körülbelül két tucat kísérő nélküli menekült, illetve menedékkérő kiskorúról van szó, akiknek az országos "gyermekotthon korszerűsítő" program miatt kell elhagyniuk a fóti Károlyi István Gyermekközpontot – értesült a Népszava. Őket az aszódi intézmény (ahol fiatalkorú és gyermekkorú elkövetők töltik büntetésüket) területén, egy eddig használatlan iskolaépületben helyeznék el. Aki már járt hasonló intézményben, tudja: ez tulajdonképpen börtön fiataloknak. A kormány tervei szerint itt alakítanának ki számukra egy 48 férőhelyes szálláshelyet, ez mintegy 416 millió forintos központi költségvetési forrásból valósulna meg. Ehhez kapcsolódik mintegy 40 "ideiglenes befogadó férőhely" létrehozása is.

A lap értesüléseit megerősítette a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF), de az nem derült ki, hogy miért pont az Aszódi Javítóintézetre esett a választás. Azt se indokolta senki, hogy mitől lesznek ott jobb körülmények között elhelyezve az érintett kiskorúak, hiszen Fóton parkosított környezetben, lakásotthonokban élnek, a városba is kimehetnek. Az SZGYF ezzel kapcsolatban annyit közölt, hogy a "kísérő nélküli kiskorúak gyermekotthoni ellátását a kormányzat a jövőben is gyermekotthoni keretek között fogja biztosítani". Tájékoztatásuk szerint Fóton a menedékkérő (vagyis kérelmük elbírálására váró), illetve már nemzetközi védelemben részesülő, kísérő nélküli gyerekek száma az elmúlt fél évben 18-37 fő között mozgott.

A fóti gyermekotthon bezárását idén januárban jelentették be. A tervek szerint jövő nyárra teljesen felszámolnák az intézményt, ahol nemcsak kísérő nélküli kiskorúakat, hanem különleges bánásmódot igénylő magyar gyerekeket is gondoznak. A kormány azt tervezi, hogy az épületet 2018 közepén kezdik el felújítani, majd kastélyként működtetik tovább.

Az üresen maradó épületről az államtitkár azt mondta, egyelőre még nem tudják, hogy pontosan milyen funkciót fog ellátni, de a helyi MSZP azt nyilatkozta a 24.hu-nak:
„A helyi fideszesektől azt hallottuk, hogy Mészáros Lőrincnek készítik elő a terepet.”.

Fekete Zoltán szerint a városban már tudják, hogy Felcsút milliárdos polgármestere lesz a vevő a kastélyra és az egész, 60 holdas, egy helyrajzi számon lévő ingatlanra, de az adásvételt csak a választások után akarják tető alá hozni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.