2017. október 28., szombat

A MINISZTERELNÖKSÉG A MÁSODIK LEGNAGYOBB HIRDETŐ MAGYARORSZÁGON / HETI LAPSZEMLE

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Átlátszó
2017.10.28.


Kreatív: a Miniszterelnökség a második legnagyobb hirdető

A közép-kelet-európai független kommunikációs ügynökséghálózat, a weCAN szakemberei által összeállított CANnual Report 2017. kiadványból kiderült, hogy a régióban csak nálunk került fel az állam a top 10 reklámköltők listájára. A Miniszterelnökség tavaly egyenesen a második legnagyobb hirdető volt a Telekom után.


G7: sokmilliárdos munkák Mészáros üzletfeleinek

A Duna Aszfalt Kft. nyerte a Békéscsabát az M5-ös autópályával összekötő gyorsforgalmi út utolsó szakaszának építésére kiírt tendert. Az állami megbízásokkal elég jól ellátott vállalat 41,4 milliárd forintért építheti meg a 18 kilométernyi autóutat. A Duna Aszfaltén kívül még három ajánlat érkezett be, ezek közül azonban kettőt (a Colasét és Strabagét) érvénytelennek minősítettek, míg a harmadik 3,5 milliárd forinttal drágábban vállalta volna csak a munkát. A DA nem csak ezen a tenderen futott be: az M44-es másik két szakaszát közel 99 milliárd forintért építhetik meg a Hódút Kft.-vel közösen.

HVG: uniós milliárdok a zánkai táborokba

Uniós milliárdokkal stafírozták ki a zánkai és a fonyódligeti táborok gazdáját, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványt: az eddigi, felújításra szánt 26 milliárd forint közpénz mellé most 13,5 milliárd forintot nyert „esélyteremtés” címszóval. Az Esélyteremtő programok megvalósítása című uniós pályázat 17,4 milliárd forintos keretösszege döntő része a zánkai és a fonyódligeti gyerektáborok tulajdonosához jutott. Az egykori zánkai gyerekváros 17 milliárd forintra becsült értékű területét ajándékba kapta meg tavaly a Szeged–Csanádi Egyházmegyéhez tartozó alapítvány, amely a felújításra szánt 26 milliárd forint mellé évi 4-5 milliárd forint működési forrást is kap az államtól.

Hír TV: 160 millió Mr Oroszországnak

A magyarországi nukleáris energia fejlesztésére is kötöttek az ismert orosz-lobbistával, Klaus Mangolddal tanácsadói szerződést. A Hír TV birtokába jutott szerződések szerint jövő tavaszig csaknem 160 millió forintért ad tanácsokat a kormánynak négy szerződéssel, különböző szakterületeken. Klaus Mangold a német cégek és az orosz politikai elit között is fontos közvetítő, a direkt36 oknyomozó újságírói szerint Vlagyimir Putyin hivatalával is közvetlen kapcsolatban áll.

Index: gyanús tender informatikai képzésre


A Yellowroad nevű informatikai gyorstalpalót működtető, Training360 nevű cég konzorciuma úgy nyerte meg az állami támogatással működő, nemrég meghirdetett informatikai képzés lebonyolítását, hogy övék volt az egyetlen érvényes ajánlat a tenderen. Az alapvetően nem közbeszerzésekből élő piacon senki nem tudott a pályázatról. De még ha tudtak volna, a feltételeknek amúgy sem feleltek volna meg. A program hazai forrású, a Nemzeti Foglalkoztatási Alapot terhelő költsége 2,5 milliárd forint, amelyhez az ipari partnerek további 1,45 milliárd forinttal járulnak hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.