2017. október 11., szerda

BEER PÜSPÖK EGY MÁSIK "HATÁRRÓL", AMIT NEM SZABAD ÁTLÉPNI

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: CZENE GÁBOR
2017.10.11.


A menekültválságról szervezett felekezetközi fórumot a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége. Beer Miklós katolikus püspök mellett Bolba Márta evangélikus lelkész is meghívást kapott.

A vendéglátó felekezetet Darvas István főrabbi képviselte a Mazsihisz kedd esti rendezvényen. Elmondta, hogy a zsidó hagyományok szerint a rászoruló embereknek vallásuktól függetlenül segíteni kell. A tanítások azonban nem térnek ki a „tömeges bevándorlásra", már csak azért sem, mert hosszú időn keresztül a zsidóságnak nem volt saját, független állama.

„Folyamatos határátlépésben vagyunk" – állapította meg a főrabbi. A zsinagógákban ugyanis sok szó esik aktuális problémákról, mindenki ehhez igyekszik megtalálni azokat a vallási idézeteket, amelyekről úgy gondolja, leginkább alátámasztja érvelését. Darvas István is említett egyet, ami szerinte illik a fórum témájához. Méghozzá Jób könyvéből: „Mindentől, amitől félve féltem, és amitől rettegtem, eljött reám".

Bolba Márta evangélikus lelkész nemrég a józsefvárosi önkormányzati időközi választáson civil szervezetek támogatásával elindult (és alulmaradt) a fideszes jelölttel szemben. Hangsúlyozta, hogy a szakemberek megteremtették annak a kultúráját, hogyan lehet kezelni a tömeget..
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.