2017. október 11., szerda

"EZ MÁR NEM POLITIKA, ITT VALAMI IRÁNYÍTOTT, CÉLRATÖRŐ ŐRÜLET BONTAKOZOTT KI" - MÉSZÁROS TAMÁS

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió
2017.10.10.


...A sátán terve és az értékelhetetlen abszurd 

Lehetne azt mondani, hogy egy nem beszámítható ember beszélt Soros Györgyről, a Sátánról és ördögűzésről a parlamentben, de én nem mondom ezt, nem hiszek abban, hogy a kormánypárt politikusai véletlenül mondanak bármit is – kommentálta Mészáros Tamás a Soros-tervet a Sátán terveként emlegető KDNP-s államtitkár szavait. Szerinte az ilyen értékelhetetlenül abszurd kiszólások nem véletlenül hangzanak el, a kampányban ezt tovább fogják fokozni.

„Arról nem tudok, hogy demokráciákban bárhol a világon a Sátánt politikai szereplőként használnák fel, voltak már ocsmány politikusok, de ilyet nem hallottunk még senki szájából. Most lehet azt gondolni, hogy a sátánozással elértünk a végpontra, de lesz tovább, újabb agyament dolgokat fognak kitalálni” – mondta Mészáros Tamás. Hozzátette: mindennek „az a rettenetes veszélye, hogy az ország nagy része mentálisan tönkremegy”.

A Fidesz módszere

Mészáros Tamás szerint a kormánypárt egyetlen törekvése, hogy az őket támogató, általuk egyébként mélységesen lenézett 2 millió ember szellemi táplálékát megadja. Vannak szélsőséges pártok nyugat-Európában, de még ők sem használják azokat az eszközöket, amiket a mai magyar kormánypárt használ.

„Folyamatosan hergelik a tömeget, akik között vannak radikálisok, akik bármire képesek lehetnek, akár azokkal a civil szervezetekkel szemben, akiket a Fidesz célpontként megnevezett. Ezért kellene meggondolnia a kormánynak, hogy meddig szítja a feszültséget, megdöbbentő hogy iskolázott, magukat kereszténynek tartó emberek kiszolgálják ezt a vonalat” – magyarázta az újságíró.

„Elérték azt, hogy nincsen politika, nincs mit elemezni politikai értelemben, egy velejéig aljas hecckampányt nem lehet politikai terméknek nevezni, ez egészen más dimenzió. Méltatlan Orbán Viktor szövegeit boncolgatni és politikai tartalmat keresni benne, ez már nem politika, itt valami irányított, célratörő, rendszerezett őrület bontakozott ki.”

Van okunk az optimizmusra?

Mészáros Tamás szerinte a magyar társadalom és ennek leképezéseként az ellenzék olyan állapotban van, hogy nem látszik realitása annak, hogy a 2018-as választáson áttörést lehetne remélni. „Teljesen értelmetlen vitákban forgácsolódnak szét, pedig már 2010 óta egy egységes ellenzéken kellett volna dolgozni, mindenki tarthatatlannak tartja a jelenlegi helyzetet, ha pedig ez így van, akkor minden más szempont mellékes, a pártok programjai között sincsenek áthidalhatatlan különbséget, lehetne belőlük választási pártot csinálni” – véli az újságíró.

„Itt csak a személyek képezik az akadályt, a pártok vezetői között nincsenek igazán kiemelkedő államférfiak vagy államasszonyok. Nem nevelkedett ki egy olyan politikai garnitúra, amelyik felül tudna emelkedni a saját pártja és a saját személyes érdekein. Pedig ezeknek mellékesnek kellene lennie, ha komolyan vesszük azt a célt, hogy ezt a rezsimet fel kell számolni.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.