2017. október 5., csütörtök

FŰTHETŐ GYEPEK A STADIONOKBAN, PENÉSZES FALAK AZ OTTHONOKBAN

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: KONCZIK MÁRTON
2017.10.05.


Óriási a kontraszt Magyarországon. Miközben közpénzek milliárdjait fordítják a stadionok fűthető gyepszőnyegére, csaknem 1,7 millióan élnek rossz minőségű lakásban, sokan még a rezsit sem képesek kifizetni. A lakások és lakóik széles körét érintik az olyan életminőséget rontó műszaki problémák, mint a vizesedés, penészedés.

A kormány nem tesz semmit a lakhatási szegénység felszámolása érdekében, holott Magyarországon egyre többen élnek embertelen körülmények között. Nincs semmilyen átfogó kormányzati program, amely a nehéz körülmények között élők megsegítését, felzárkóztatását célozná. A kormányzat csak a jobb módúaknak nyújt támogatásokat (pl. csok), a lakáskörülményeik javításhoz, a szegényebbek számára nem elérhető semmilyen érdemi központi segítség.

Többen képtelenek a jövedelmükből megfizetni a lakhatásuk költségeit, fenntartani egy saját otthont vagy lakást bérelni. A hazai háztartások egy része bevételei aránytalanul magas hányadát - 30-40 százalékát - kénytelen a lakhatásra költeni. Számos család - a szegénységi küszöb alatt élők 39 százaléka - pedig időről időre még rezsit sem képes kigazdálkodni a bevételeiből. Így sokan élnek úgynevezett energiaszegénységben, ami azt jelenti, hogy nem tudják fizetni például a fűtésük vagy a világítás költségeit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.