2017. október 16., hétfő

HA VALAMI ELLEN EGY POLITIKUSNAK KÜZDENIE KELL, AZ A SZEGÉNYSÉG

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: TÓTH BERTALAN
2017.10.16.


...Ha valami ellen egy politikusnak küzdenie kell, az a szegénység. És itt nem a saját családjának vagyoni helyzetére kell gondolnia, ahogyan azt a Fidesz vezetői teszik, különösen az első számú vezetőjük, akinek családjában már javában szövik az offshore-os terv hálóját. Mert az államilag szervezett fideszes maffiahálózat családtagjai valóban nem szegények. Mindenki pontosan látja az urizáló fideszes elit életét, a helikopterezés iránti vonzalmukat, az EU-s pénzek lerablását, Mengyi Rolandot, Simonka Györgyöt, Farkas Flóriánt, a képmutatást és rongyrázást. 

De látjuk azt is, hogy a kiváltságosok kormánya az elmúlt nyolc évben

- tovább mélyítette a magyar társadalomban meglévő egyenlőtlenségeket és feszültségeket;

- társadalmi csoportokat hagyott az út szélén és hergelt egymás ellen;

- azoknak adott többet, akiknek eleve több van;

- a nyugdíjrendszer szétverésével, a magánnyugdíj pénzek lenyúlásával, a korai nyugdíjba vonulás lehetőségének megszüntetésével, a rokkantnyugdíjak megszűntetésével több százezer ember jövedelmi helyzetét bizonytalanította el.

- a családtámogatásból pedig azoknak ad többet, akiknek többszázezer forintos fizetésük van, és a lakhatás terén is a jól keresők élvezhetik a milliós CSOK-ot.

Nem véletlenül beszélnek a közgazdászoktól a szociológusokig a dolgozói szegénységről, a gyermekszegénységről, a fiatalok munkanélküliségéről, a lakhatási válságról, az oktatás szétveréséről, az egészségügy tragikus helyzetéről, a fogyatékkal élők kiszolgáltatottságáról vagy az elszegényedő, magára hagyott idős emberekről.

Ezért mondjuk, hogy tegyünk igazságot! A Fidesz-kormánynak 2018-ban mennie kell, mert
- havonta ezer családot raknak az utcára Magyarországon;

- 100 ezer család nem tudja fizetni a jelzáloghitelét;

- 2010 óta se a családi pótlék, se az öregségi nyugdíjminimum egy fillérrel sem emelkedett;

- Mészáros "nemstróman" Lőrincnek 11 millió forintos az órabére, eközben az ápoló és tanár nem tud megélni a fizetéséből;

- az egyszülős családok fele, ahol félmillió gyereket nevelnek, mélyszegénységben él! Mert a Fideszt csak a gazdagok érdeklik;

- a Fidesz megszüntette a minimálbér adómentességét, és ezt a pénzt is odaadta a gazdagoknak;

- egymillió magyar ember nem tudja befűteni a lakását, és kétmilliónak van rezsitartozása;

- a kétmillió magyar nyugdíjas több mint a fele 100 ezer forintnál is kevesebből tengődik!

A magyar embereknek biztos megélhetésre, igazságos Magyarországra van szükségük: a gyermekeknek, a felnőtteknek és az időseknek egyaránt.

Ezért teszünk igazságot 2018-ban 

-Igazságot teszünk a fizetések terén, adómentessé tesszük a minimálbért.

-Igazságot teszünk a nyugdíjak terén, megduplázzuk a nyugdíjminimumot, felzárkóztatjuk a 100 ezer forint alatti nyugdíjakat.

-Igazságot teszünk az energiaszámlákban, harmadával csökkentjük a gáz árát a kisfogyasztóknak, és nem hagyjuk fűtetlen lakásaikban megfagyni az egyedülálló időseket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.