2017. október 2., hétfő

KORMÁNY-BEISMERÉS: KONZULÁTUSI KÖZSZOLGA MOCSKOLÓDOTT A BERKELEY-N - BÜSZKÉN VÁLLALT KORMÁNYZATI BUKTA

ZÁRÓJEL BLOG
Szerző: MÁTRAI ANNA
2017.10.01.


A magyar kormány elismerte, hogy a Los-Angeles-i konzulátus munkatársát küldték a Berkeley-re, hogy előadása közben a helyszínen hazudtolja meg Magyar Bálintot.

Mint arról a Zárójel beszámolt, csütörtökön

a Berkeley-n, a világ egyik legnevesebb egyetemén tartott szimpóziumon Magyar Bálint a jobboldali lengyel és a magyar kormánypolitikákat hasonlította össze: mondandójának lényege a beszámolók szerint nagyjából az volt, hogy a látszólagos hasonlóságok ellenére lényegi különbség van Kaczyński és Orbán rendszere között: míg a lengyel PiS valóban elkötelezett ideológiailag, a Fidesz célja egyszerűen a hatalom centralizálása és a személyes vagyonszerzés.

Beszédes, hogy a kormány csak azután reagált az esetre, hogy azt egy résztvevőtől megtudta a index.hu szerkesztősége, így itthon is napvilágra került.

Az akció, amit persze a mi közpénzükön odautaztatott közszolga lezavart, nem okozott osztatlan sikert, vagyis a jelenlevők nem úgy reagáltak, ahogy azt a kormánypropaganda itthon a kockás papírján kiszámolt.

Demokráciában ez nem szokás

A Külgazdasági és Külügyminisztérium vasárnap közleményt adott ki, amiben büszkén vállalta fel, hogy előre megfontolt szándékkal küldték az “embert” az előadásra rendet bontani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.