2017. október 2., hétfő

TÉNYLEG SENKIT SE ÉRDEKEL, HOGY 900 EZER HONFITÁRSUNK ÁLL A CSŐD, A KILAKOLTATÁS SZÉLÉN?

KETTŐS MÉRCE  BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.10.01.


Jelenleg 900 ezer magyar állampolgár ellen zajlik végrehajtási ügy. Ez a szám nem valami ellenzéki ferdítés, hanem az igazságügyi minisztérium közlése. A 900 ezer ember összesen 3,229 milliárddal tartozik. A 900 ezer ügyből 280 ezer behajthatatlan, mert a tartozók nem rendelkeznek ingatlannal vagy ingósággal, ami fedezné a végrehajtást. Csak idén ősszel, a decemberi kilakoltatási moratóriumig, 
1100 családot fognak az utcára rakni.

Ez nagyjából azt jelenti, ha felülünk a 6-os villamosra, vagy felszállunk a távolsági buszra, 5-6 ember lesz a környezetünkben, akit a végrehajtás réme fenyeget. Ez azt jelenti, minden 10-11 honfitársunknak van valami nagyobb tartozása, amit a devizahitel, a dráguló bérlakás árak, a fizetéséből befizethetetlen rezsiszámla okoz.

Ezt hívják társadalmi katasztrófának.

A kormány mégsem vezet be különleges állapotot, nem indul konzultáció a megoldásokról, nincsenek óriási tüntetések, és még a média is hallgat ennek a 900 ezer embernek és a teljes társadalomnak katasztrófájáról. Az ellenzéki pártok próbálkoztak valamivel, de a társadalom szolidaritásának hiánya, az érdektelenség, az, hogy az egyszerű dolgozók, szegények problémái nem elég szexik, illetve a kormány sikeres taktikája a probléma elhallgatása érdekében együtt elérték, hogy ez a katasztrófa ne lépje át az ingerküszöböt.

Augusztusban a devizahitelesekről is szóló rendkívüli parlamenti napra el se mentek a Fidesz képviselői. Az ellenzéki indítványokat rendre lesöprik a témában. És a fenti 900 ezres szám is csak azért lehetett nyilvános, mert Szabó Tímea, a PM képviselője kikérte a minisztériumtól.

Pedig lehetne más megoldás is ezeknek az ügyeknek a végén, mint a kilakoltatás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.