2017. október 20., péntek

KORRUPCIÓINFÓ: HADHÁZY SZERINT AZ INGATLANBÉRLÉS AZ ÚJ OLAJSZŐKÍTÉS

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2017.10.19.


Az ingatlanbérlés az új olajszőkítés – ezt Hadházy Ákos (LMP) országgyűlési képviselő állapította meg szokásos heti korrupcióinfóján. Példának a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem gyakorlatát mutatta be.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) fő kedvezményezettként horribilis pénzt, 30 milliárd forint uniós támogatást nyert „alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése” címen 2015-2018-as megvalósítási időszakra, illetve további 23milliárdot „digitális szakadék csökkentésére” konzorciumi tagként.

Hadházy szerint alapos a gyanú, hogy ezekből az uniós pénzekből fizetik irodáik főbérlőit, döcögősen indokolható szerződések alapján.

A hivatal két budapesti irodaházban is bérel összesen bruttó 4500 négyzetmétert és parkolóhelyeket átlagosan 2000-2500 forintos négyzetméterenkénti bérleti díjért. Hadházy nem feltétlenül az összeget sokallja ebben az esetben, hanem magát a konstrukciót tartja megkérdőjelezhető szükségességűnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.