2017. október 9., hétfő

ORBÁN VIKTOR TESTVÉRE BENNE VAN EGY OFFSHORE-HÁTTERŰ CÉGBEN, AMELY KAZAHSZTÁNBAN ÉS CSECSENFÖLDÖN IS FELTŰNT

444.HU
PETHŐ ANDRÁS
2017.10.09.


Az már régóta ismert, hogy a miniszterelnök apjának és testvéreinek vállalkozásai érdekeltek a kőbányászatban és a betontermékek gyártásában, néhány éve pedig a szállítmányozásban is egyre erősebb pozíciókra tettek szert. Az egyik testvér, ifjabb Orbán Győző ugyanakkor időközben érdekeltté vált egy olyan vállalkozásban is, amely tulajdonosi szerkezetével és piaci múltjával is kilóg a család vállalkozásainak sorából.

Egy, a miniszterelnök idősebbik öccsének résztulajdonában lévő cég ugyanis tavaly december óta egy Brit Virgin-szigetekre bejegyzett, Adrere Limited nevű offshore céggel együtt birtokol egy eddig elsősorban külföldre dolgozó műszaki vállalatot. Ezt a céget Yntergy Zrt.-nek hívják, és saját üzleti beszámolói szerint a cégnek korábban az egyik legnagyobb megrendelője a kazahsztáni LKZ vonatösszeszerelő üzem volt, de megjelentek az Oroszországhoz tartozó Csecsenföldön, valamint voltak nigériai megbízásaik is.

Papp András Zoltán, az Yntergy Zrt. vezetője és résztulajdonosa a Direkt36-nak azt mondta, az Adrere Limited tulajdonosa „egy orosz magánszemély”. Arra a kérdésre, hogy kiről van szó, annyit mondott: “Nem tudom pontosan a nevét.” Hozzátette, “személyesen nem ismerem őt”, és mivel offshore cégről van szó, nem is szívesen fedné fel a kilétét. Közölte, hogy egyébként is van egy megállapodásuk, amely szerint még idén meg fogja venni az Adrere Limited részesedését a cégben.

A miniszterelnök testvére a Gamma Analcont Kft.-n keresztül szerzett részesedést az Yntergyben. A Gamma Analcont egy műszaki eszközöket gyártó vállalkozás, amelyben 2015 januárjában lett résztulajdonos ifjabb Orbán Győző. Ennek a cégnek a vezetője és résztulajdonosa is Papp András Zoltán, aki a Direkt36-nak azt mondta, régi, személyes ismeretség fűzi ifjabb Orbán Győzőhöz. Ennek a kapcsolatnak a kialakulásáról nem akart részleteket elárulni, de azt elmondta, hogy a cég hosszú távú fennmaradása érdekében vonta be ifjabb Orbán Győzőt a cégbe. Azt mondta, szerette volna, hogy “legyenek olyan társaim, akikkel a későbbiekben is tudok számolni”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.